MHS Building Systems: Een Unieke Structuur van Aluminium Framing voor Modulaire Prefab Ontwerpen

Een Innovatief Ontwerp van Tim Siahatgar

Met zijn jarenlange onderzoek, kennis en ervaring in de ontwerp- en bouwindustrie, heeft Tim Siahatgar een inventie gedaan van duurzame, in elkaar grijpende connectoren en een ontwerp van extrusieprofielen om een unieke structuur van aluminium framing te creëren voor architectonische modulaire prefab ontwerpen.

MHS Building Systems, ontworpen, gepatenteerd en ontwikkeld door Architectural Engineer Tim Siahatgar, is een sterk maar lichtgewicht aluminium constructiesysteem dat perfect voldoet aan de creatieve eisen van unieke modulaire projecten. Met eindeloze mogelijkheden werken ontwerpers en aannemers samen om duurzame geprefabriceerde projecten te realiseren met behulp van MHS Structural Aluminum Framing en panelensystemen. Bijna elk architectonisch residentieel en commercieel gebouw tot 3 verdiepingen kan worden gebouwd met deze gecertificeerde methode van modulaire prefab constructie.

Het MHS Prefab Aluminium Post en Beam Framing kan zowel aan de binnen- als buitenkant van het gebouw zichtbaar blijven, of bedekt worden met elk omhullingssysteem op basis van het architectonisch ontwerp. De afmeting van het MHS-170 extrusieprofiel is 170 mm x 170 mm.

Het MHS-gebouwsysteem is goedgekeurd volgens de algemene bouwvoorschriften met technische aanpassingen voor gebruik in seismische ontwerpcategorieën A-F. Het heeft de goedkeuring gekregen van het Department of Building and Safety in Los Angeles, CA, USA.

Na vele jaren van onderzoek en ontwikkeling heeft Tim Siahatgar de MHS-structuren getest in een gecertificeerd laboratorium in Los Angeles, waarbij hij zich heeft gehouden aan de Californische en internationale bouwvoorschriften. De testresultaten zijn geanalyseerd en berekend door deskundige constructie-ingenieurs om ervoor te zorgen dat de MHS-structuren voldoen aan de seismische ontwerpcategorieën A-F.

De unieke eenvoud en flexibiliteit van deze structuur zorgen ervoor dat deze perfect past in de omgeving en een optimaal voorbeeld is van duurzaamheid.

Tim M. Siahatgar, Architectural Engineer gevestigd in Irvine, Californië, is de originele uitvinder van MHS Building Systems en het ontwerp van de Structural Aluminum Framing. Alle systemen, producten en materialen zijn beschermd onder internationale en Amerikaanse patenten en auteursrechten.

MHS Building Systems heeft in 2023 de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Building Materials and Construction Components Design. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van industriële beste praktijken en competente technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Tim Siahatgar
Afbeeldingscredits: All system development, products and materials protected under international and U.S. Patent, China Patent and Copyright Law. © Tim M. Siahatgar, Architectural engineer is the original inventor of MHS Building Systems, Structural Aluminum Framing design.
Projectteamleden: Tim Siahatgar
Projectnaam: MHS Building Systems
Projectklant: Tim Siahatgar


MHS Building Systems IMG #2
MHS Building Systems IMG #3
MHS Building Systems IMG #4
MHS Building Systems IMG #5
MHS Building Systems IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp