Sound Balance: Een intelligente oplossing voor geluidsbeheersing op kantoor

Een ontwerp van HYVE AG

Als gevolg van de megatrends van digitalisering en het nieuwe werken zijn co-werkruimtes met sterke netwerken een model geworden voor de flexibele werkomgeving van de toekomst. Terwijl loftstijl interieurs teamwork en ideeënuitwisseling bevorderen, moeten er ook stille ruimtes in de buurt zijn die concentratie en efficiënt werken mogelijk maken. Moderne werkomgevingen hebben echter vaak te kampen met geluidsproblemen.

De Sound Balance-reeks brengt rust op de werkplek en voegt tegelijkertijd een esthetische touch toe. Dit akoestische systeem bestaat uit 34 wand- en ruimte-elementen met een zeer effectieve geluidsabsorptie en een prachtig ontwerp dat indruk zal maken. Het is een intelligent ontworpen oplossing voor het probleem van geluid in open kantoren.

Het speciale Sigel akoestisch materiaal heeft een hoge geluidsabsorptie in vergelijking met typische absorptieschuimen en vezels. Voor elke absorber in de Sound Balance-reeks is een individuele combinatie van polyester fleece panelen met verschillende dichtheden ontwikkeld. Dit garandeert een optimale geluidsabsorptie en voldoet aan de hoogste normen op het gebied van akoestische prestaties.

Alle Sound Balance-producten zijn gecertificeerd volgens de GS-productveiligheid, uitgevoerd door TÜV Süd Product Service GmbH. Ze voldoen aan de brandveiligheidsklasse B2 en zijn gemaakt van hoogwaardige, vrij van schadelijke stoffen materialen die extreem stevig zijn en een veilige bevestiging aan de muur bieden.

De Sound Balance-producten kunnen naar wens worden gecombineerd en combineren een moderne designtaal, elegante trapeziumvormen en drie stijlvolle kleuren met hoogwaardige productkwaliteit. Bij Sigel begrijpen we volledig de behoeften van kantoormedewerkers en ontwikkelen we oplossingen op basis daarvan. Met Sound Balance bieden we een intelligent ontworpen systeem dat het meest effectief is bij interactief gebruik.

Het ontwerp van Sound Balance is ontwikkeld over een periode van 2 jaar in Mertingen, Duitsland. Het is gebaseerd op onderzoek uitgevoerd door de akoestische specialisten van Müller-BBM, waarbij alle productonderdelen zijn getest op hun akoestische eigenschappen om optimale productprestaties te garanderen.

Sigel's Sound Balance-reeks brengt rust op de werkplek en voegt tegelijkertijd een esthetische touch toe. Dit akoestische systeem bestaat uit 34 wand- en ruimte-elementen met een zeer effectieve geluidsabsorptie en een ontwerp dat indruk zal maken. Het is een intelligent ontworpen oplossing voor het probleem van geluid in open kantoren. Alle Sound Balance-producten kunnen naar wens worden gecombineerd en combineren een moderne designtaal, elegante trapeziumvormen en drie stijlvolle kleuren met hoogwaardige productkwaliteit.

Sound Balance heeft de prestigieuze A' Design Award gewonnen in de categorie Bouwmaterialen en Constructiecomponenten Ontwerp in 2020. Deze prijs wordt toegekend aan opmerkelijke, uitmuntende en trendsettende creaties die het genie en de wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Het zijn vereerde producten en briljante ideeën die kunst, wetenschap, design en technologie bevorderen, buitengewone excellentie belichamen en een significante impact hebben op de wereld met hun wenselijke kenmerken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: SIGEL GmbH
Afbeeldingscredits: SIGEL GmbH
Projectteamleden: SIGEL GmbH
Projectnaam: Sound Balance
Projectklant: SIGEL GmbH


Sound Balance IMG #2
Sound Balance IMG #3
Sound Balance IMG #4
Sound Balance IMG #5
Sound Balance IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp