Aluminium Bloementuin: Een Betoverende Ruimte

Een Uniek Restaurantontwerp van Moriyuki Ochiai

Inleiding

Het ontwerpteam van Moriyuki Ochiai werd uitgedaagd om een concept te bedenken dat de bloemige sfeer van het FLOWER restaurant/bar en evenementenruimte zou weerspiegelen. Geïnspireerd door de Japanse kunst van Monodzukuri, waarbij creativiteit en vakmanschap samenkomen, creëerden ze een betoverende ruimte met behulp van een enkel materiaal: aluminium.

Design Unieke Eigenschappen

Een dunne en flexibele aluminiumplaat spreidt zich als een licht en luchtig oppervlak uit over het plafond van de ruimte. De vouwen in het aluminium vormen glinsterende en wapperende bloemblaadjes die bezoekers omhullen in een bloemrijke omhelzing. Door te spelen met de grootte en dichtheid van de bloemblaadjes, creëert het ontwerpteam verschillende functies en sferen in verschillende delen van de ruimte.

De positie en het gezichtspunt van de bezoeker, samen met de reflectie van beelden en lichten van de spiegels aan de muren, zorgen ervoor dat de hele ruimte voortdurend van uiterlijk verandert. Dit stelt de kijker in staat om een ruimte te ervaren met verschillende en vluchtige atmosferen.

Design Realisatie Technologie

Om de duurzaamheid van het ontwerp te waarborgen, is het aluminiumplafond zo ontworpen dat het gemakkelijk gedemonteerd en opnieuw geïnstalleerd kan worden bij een verhuizing. Dit vermindert de kosten en minimaliseert de impact op het milieu.

Design Specificaties

Deze betoverende bloementuin beslaat een oppervlakte van 130 vierkante meter.

Design Locatie en Tijdsbestek

Deze prachtige ruimte bevindt zich in Tokyo, Japan.

Design Uitdagingen

Het creëren van verschillende gebieden in de ruimte was een uitdaging op zich. Door subtiel te variëren in hoogte en grootte, konden de ontwerpers levendige en rustige gebieden creëren. Het resultaat is een oase van comfort waar bezoekers op hun gemak kunnen genieten.

De aluminium bloementuin van Moriyuki Ochiai is een uniek en adembenemend restaurantontwerp dat bezoekers betovert met zijn betoverende sfeer. Met zijn slimme gebruik van aluminium en de mogelijkheid om de ruimte aan te passen aan verschillende functies en sferen, is dit ontwerp een ware blikvanger.

Image Credits: foto door Tetsu Hiraga

Awards en Onderscheidingen

Dit ontwerp heeft de prestigieuze A' Design Award gewonnen. Het is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2020. Deze onderscheiding erkent de uitmuntendheid, innovatie en technische vaardigheden van het ontwerp en brengt positieve gevoelens, verbazing en verwondering teweeg.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Moriyuki Ochiai Architects
Afbeeldingscredits: photo:tetsu hiraga
Projectteamleden: Design : Moriyuki Ochiai Architects__Constructor : Aslego
Projectnaam: Aluminum Flower Garden
Projectklant: Moriyuki Ochiai Architects


Aluminum Flower Garden IMG #2
Aluminum Flower Garden IMG #3
Aluminum Flower Garden IMG #4
Aluminum Flower Garden IMG #5
Aluminum Flower Garden IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp