Mountain Rock Comfy Home: Een Subtiel Amerikaans-stijl Woonhuis

Een Ontwerp van Xu Xu Interior Design Co., Ltd.

Inleiding:

Mountain Rock Comfy Home is een prachtig gerenoveerd woonhuis dat voldoet aan de behoeften van de bewoners en tegelijkertijd rekening houdt met hun gezondheid. Het ontwerp is gerealiseerd door Xu Xu Interior Design Co., Ltd. en biedt een subtiele Amerikaanse stijl met een focus op comfort en welzijn.

Mountain Rock Comfy Home was oorspronkelijk een woning met vier kamers, maar de eigenaar wilde graag een subtiel Amerikaans-stijl woonhuis voor twee personen. Het ontwerpteam heeft aan deze wens voldaan door de ruimte opnieuw in te delen en een precieze indeling te creëren die zorgt voor een optimale verkeersstroom en functionaliteit. Hierdoor is het huis nu voorzien van drie kamers, waarbij één kamer is opgedeeld om de keuken en kleedkamer te vergroten. Deze slimme ontwerpoplossing heeft geresulteerd in een ruimere en gezelligere binnenruimte.

Wat dit ontwerp echt uniek maakt, is het gebruik van laag-formaldehyde materialen in het hele interieur. Hoewel materialen met een F3-klasse aan de Aziatische normen voldoen, heeft de ontwerper gekozen voor materialen met een F1-klasse, die een veel lagere formaldehyde-uitstoot hebben. Op deze manier wordt de gezondheid en veiligheid van de bewoners gewaarborgd en wordt er een gezondere leefomgeving gecreëerd.

Het ontwerpteam heeft ook aandacht besteed aan de details van het interieur. De houtfineer en de bijbehorende lijmen zijn zorgvuldig geselecteerd om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de normen voor lage formaldehyde-uitstoot. Daarnaast zijn er eco-vriendelijke latex verven gebruikt, waaronder een speciale minerale verf voor de TV-wand, die formaldehyde kan afbreken. Deze eco-vriendelijke verven zijn niet alleen veilig en aantrekkelijk, maar ook gezond en milieuvriendelijk.

Het Mountain Rock Comfy Home project is gelegen in Taichung, Taiwan en werd voltooid in november 2019. Het ontwerpteam, bestaande uit Yu-Cheng Lin en Yu-Ru Xu, heeft met hun creatieve en technische vaardigheden een prachtig woonhuis gecreëerd dat niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook bijdraagt aan een duurzame en milieuvriendelijke levensstijl.

Dit ontwerp is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2021. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven. Het Mountain Rock Comfy Home ontwerp is een voorbeeld van een ontwerp dat technische en creatieve vaardigheden combineert en de wereld een betere plek maakt.

Beeldcredits: Fotograaf Cheng-Chi Yen, Mountain Rock Comfy Home, 2019.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: XU XU Interior design co., Ltd.
Afbeeldingscredits: Image #1-6: Photographer Cheng-Chi Yen, Mountain Rock Comfy Home, 2019.
Projectteamleden: Designer: Yu-Cheng Lin Designer: Yu-Ru Xu
Projectnaam: Mountain Rock Comfy Home
Projectklant: XU XU Interior design co., Ltd.


Mountain Rock Comfy Home IMG #2
Mountain Rock Comfy Home IMG #3
Mountain Rock Comfy Home IMG #4
Mountain Rock Comfy Home IMG #5
Mountain Rock Comfy Home IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp