Toowong Renovatie: Een Unieke Woningaanpassing met een Naadloze Overgang naar de Buitenruimte

Een project van Dion Seminara

Inleiding

De Toowong Renovatie, ontworpen door Dion Seminara, is een opmerkelijke woningaanpassing die de nadruk legt op het benutten van een hellend perceel. Met zijn unieke ontwerpideeën en innovatieve benadering heeft dit project de uitdagingen van de locatie overwonnen en een naadloze overgang gecreëerd tussen de binnen- en buitenruimte.

De inspiratie voor dit project was om de woning toekomstbestendig te maken voor de bewoners. Het is belangrijk dat de bewoners begrijpen dat het ontwerp van hun huis is afgestemd op hun persoonlijke levensstijl en behoeften. De leeftijd, locatie en interesses van de bewoners hebben allemaal bijgedragen aan het uiteindelijke ontwerp.

Wat dit ontwerp onderscheidt van andere renovaties is het gebruik van gebogen, ronde en natuurlijke vormen om de harde oppervlakken en buitenstructuren te verzachten. Dit creëert een naadloze overgang van het huis naar het landschap en vermindert uitdagingen zoals hitte, beperkte luchtstroom en natuurlijk licht.

Het gebruik van groendaken, een regenwoudvijver en een moestuinpaviljoen zijn enkele van de landschapselementen die in het ontwerp zijn opgenomen. Door gebruik te maken van eenvoudig zichtbeton, natuurlijke zandstenen bekleding en grote gerecyclede houten balken worden deze elementen benadrukt. Bovendien zijn er veel gemotoriseerde ramen en luiken toegevoegd om ventilatie mogelijk te maken en de invloed van de westelijke zon te beperken.

De regenwoudvijver is een Aquascape Ecosystem-vijver die zelfvoorzienend is en weinig onderhoud vergt. Het heeft een organische vorm van ongeveer 9m x 9,7m en een diepte van 600 mm. De waterval fungeert als onderdeel van het biologische filtersysteem en maakt gebruik van een biofalls 2500-filtratiesysteem dat 24/7 draait.

De Toowong Renovatie is gestart in november 2018 en werd in februari 2020 voltooid in Brisbane. Gedurende het hele project waren er verschillende uitdagingen, zoals het ontwerpen van de zwevende betonnen trap over de regenwoudvijver en het selecteren van materialen die complementair zijn zonder met elkaar te concurreren.

Dit project heeft de bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Architectuur, Bouw en Structuur in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

De Toowong Renovatie is een inspirerend voorbeeld van hoe een slim ontwerp en aandacht voor detail een woning kunnen transformeren en de levenskwaliteit van de bewoners kunnen verbeteren. Dion Seminara en zijn team hebben met dit project bewezen dat het mogelijk is om de uitdagingen van een hellend perceel om te zetten in kansen voor unieke en functionele ontwerpoplossingen.

Met zijn naadloze overgang van binnen naar buiten, duurzame landschapselementen en aandacht voor detail verdient de Toowong Renovatie alle lof en erkenning die het heeft ontvangen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Dion Seminara Architecture
Afbeeldingscredits: Dion Seminara Architecture
Projectteamleden: Dion Seminara: Principal Architect Wai Lam (Albe) Pang: Project Lead
Projectnaam: Toowong Renovation
Projectklant: Dion Seminara Architecture


Toowong Renovation IMG #2
Toowong Renovation IMG #3
Toowong Renovation IMG #4
Toowong Renovation IMG #5
Toowong Renovation IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp