De Cirkel: Een Innovatieve Schoolarchitectuur

Coast Palisade Consulting Group Ltd. transformeert schoolontwerp met Xinqiao Expatriate Children School

De Cirkel, een baanbrekend schoolontwerp van Coast Palisade Consulting Group Ltd., biedt een unieke kijk op het samenvoegen van architectuur en onderwijs. Het project, gelegen in Hefei, China, is een prachtig voorbeeld van hoe design kan bijdragen aan een betere leeromgeving.

De Cirkel is geïnspireerd door de unieke, cirkelvormige locatie en het prachtige park en meer in de omgeving. De traditionele roosterindeling was niet geschikt voor deze locatie, dus de ontwerpers kozen voor een meer vloeiende ruimtelijke ervaring. Ze wilden voorkomen dat het uitzicht op het park en het meer werd geblokkeerd, dus hebben ze alle gebouwen rond een dynamisch centrum met het beste uitzicht en de beste sfeer geplaatst.

Wat dit ontwerp onderscheidt van andere schoolgebouwen, is de integratie van de oosterse filosofie van gelijkheid in de architectonische vorm en leefomstandigheden. Het gebouw opent zich naar het park in een omarmend gebaar en maakt op innovatieve wijze alle soorten schoolleven mogelijk rond de centrale dynamische ruimte. Het is de eerste internationale school in het nieuwe luchthavengebied van Hefei en omvat een kleuterschool, basisschool en middelbare school.

De school is ontworpen met een hoge mate van modulariteit, wat de prefabricatiegraad verhoogt. Ondanks de vele rondingen van het gebouw, is het aantal moduletypes na onderzoek sterk verminderd. Dit bespaart niet alleen energie, maar verkort ook de bouwtijd en voorkomt milieuvervuiling. De bouwoppervlakte bedraagt 40.000 vierkante meter en omvat 90 klaslokalen.

De school bestaat uit twee delen: de kleuterschool is een apart gebouw omdat het als laatste werd gebouwd; de middelbare school en de basisschool bevinden zich in één gebouw, rondom het speelveld. De openbare functies, zoals de bibliotheek en de sporthal, bevinden zich op het lagere niveau en kijken uit op het speelveld; klaslokalen en kantoren bevinden zich daarboven.

De ontwerpers stonden voor verschillende uitdagingen bij het realiseren van dit project. Zo was er de contradictie tussen het standaardveld van de 400-meterbaan en het onvoldoende landoppervlak. Het traditionele ontwerp zou de ruimte van het gebouw in het gedrang brengen en het onderwijs oncomfortabel maken. Door het sportveld in het centrum te plaatsen en het gebouw eromheen te laten lopen, is ervoor gezorgd dat elke kamer een goed uitzicht heeft en uitkijkt op het park.

De Cirkel heeft in 2023 de prestigieuze Gouden A' Architectuur, Gebouw en Structuur Design Award gewonnen. Deze prijs wordt toegekend aan prachtige, uitstekende en trendsettende creaties die de genialiteit en wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Ze zijn vereerde producten en heldere ideeën die kunst, wetenschap, design en technologie bevorderen, buitengewone excellentie belichamen en de wereld significant beïnvloeden met hun wenselijke kenmerken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Huang Fan
Afbeeldingscredits: Huang Fan
Projectteamleden: Huang fan Sun yongsong Chen fangming Liang qiwei Li wei Zhu yuling Qi yuzhou Jiang dejiang
Projectnaam: Circle
Projectklant: Huang Fan


Circle IMG #2
Circle IMG #3
Circle IMG #4
Circle IMG #5
Circle IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp