Harmonie aan het Water: Innovatief Kantoorontwerp

Lakeside Workspace: Waar Natuur en Architectuur Samensmelten

De Lakeside Workspace, ontworpen door Hamidreza Khademi en Mina G. Jahromi, is een toonbeeld van hoe moderne architectuur en natuurlijke schoonheid elkaar kunnen versterken. Dit project, bekroond met een Bronzen A' Design Award, toont een diepe verbondenheid met de omgeving en zet de welzijn van de werknemer centraal.

De inspiratie voor de Lakeside Workspace is ontleend aan de wens om een werkruimte te creëren die naadloos opgaat in de natuurlijke omgeving. Het ontwerp omarmt de zuidelijke bouwstijl en voegt hier eigentijdse elementen aan toe, wat resulteert in een harmonieuze verbinding tussen oud en nieuw. De groendaken op de derde en vierde verdieping bieden een rustgevende buitenruimte die het welzijn van medewerkers bevordert.

Wat de Lakeside Workspace onderscheidt, is de nadrukkelijke focus op de synergie tussen gebouw en landschap. De integratie met de adembenemende omgeving van het meer stimuleert productiviteit en bevordert het welzijn van werknemers door direct contact met de natuur. Het ontwerp benut de natuurlijke setting maximaal en biedt een rustgevende en inspirerende werkomgeving.

De realisatie van de Lakeside Workspace maakt gebruik van een minimalistisch materiaalpalet, bestaande uit beton, glas en hout. Deze materialen zijn niet alleen gekozen vanwege hun esthetische waarde, maar ook om te voldoen aan de klimatologische uitdagingen van de regio. De verticale lamellen aan de gevel bieden functionele voordelen zoals zonlichtcontrole en energie-efficiëntie.

Met een totale oppervlakte van 4.800 vierkante meter omvat het gebouw een parkeerplaats op de begane grond en geavanceerde faciliteiten die bijdragen aan een moderne uitstraling. De constructie is ontworpen om de weersomstandigheden van de regio te weerstaan en biedt een duurzame werkplek die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is.

De Lakeside Workspace bevordert een naadloze interactie tussen gebouw en natuur. De groendaken dienen als ideale buitenruimtes waar werknemers kunnen ontspannen. De strategische plaatsing van de verticale lamellen zorgt voor optimale lichtinval en energie-efficiëntie, wat bijdraagt aan een aangename werkomgeving.

De Lakeside Workspace is een conceptueel ontwerp dat in 2021 in Karlsruhe, Duitsland, is bedacht. Het onderzoek achter dit ontwerp richtte zich op het creëren van een werkplek die productiviteit verhoogt en het welzijn van werknemers verbetert door een harmonieuze verbinding met de natuur. De uitdagingen, zoals het balanceren van functionele kantoorbehoeften met natuurlijke elementen en het omgaan met de topografie en weersomstandigheden van de locatie, zijn overwonnen door uitgebreid onderzoek en innovatieve ontwerpoplossingen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hamidreza Khademi and Mina G.Jahromi
Afbeeldingscredits: Hamidreza Khademi – Mina Ghanaatian Jahromi – Saeid GhanaatianJahromi
Projectteamleden: Hamidreza Khademi – Mina Ghanaatian Jahromi – Saeid GhanaatianJahromi
Projectnaam: Lakeside Workspace
Projectklant: ReMiArchitects


Lakeside Workspace IMG #2
Lakeside Workspace IMG #3
Lakeside Workspace IMG #4
Lakeside Workspace IMG #5
Lakeside Workspace IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp