Hong Hai Ju Plaza en SCPG Incity: Een Unieke Mix van Stedelijk Ontwerp en Lifestyle

Een Project van Aico

Inleiding:

Het Hong Hai Ju Plaza en SCPG Incity project is een opvallend voorbeeld van een mixed-use ontwerp dat kunst, architectuur, ontwerp, innovatie en technologie combineert. Gelegen in het hart van Ji'nan, China, is dit project ontworpen om de geest van de stad te versterken en naadloos op te gaan in de historische context. Met een focus op het creëren van een levendige openbare ruimte en het respecteren van de bestaande stedelijke omgeving, is dit project uitgegroeid tot een belangrijke bestemming en levenshub voor het publiek.

Body:

Met een oppervlakte van 59.100 m2 biedt dit project een mix van functies, waaronder een winkelcentrum, een buitenwijk met lifestyle, kantoren, SOHO-ruimtes, een hotel en appartementen. Het winkelgedeelte beslaat maar liefst 167.200 m2, inclusief een ondergronds gedeelte van 19.900 m2. Het kantooroppervlak bedraagt 90.300 m2, terwijl het hotel een oppervlakte heeft van 21.300 m2. Dit project is een indrukwekkend voorbeeld van een grootschalig stedelijk complex dat verschillende functies combineert om een dynamische en diverse omgeving te creëren.

Een van de meest opvallende kenmerken van dit project is de culturele plaza die zich bevindt in het noordoostelijke deel van het terrein, recht tegenover de historische Hongjialou Cathedral. Deze plaza is ontworpen als een openbare ruimte waar mensen kunnen genieten van cultuur, vrije tijd en entertainment. Het middelpunt van de plaza is het gerenoveerde Sister House, een 100 jaar oud gebouw dat een unieke ervaring biedt en fungeert als toegangspunt tot het levendige winkelgebied.

Het ontwerp van dit project is gericht op het creëren van een levendige en aantrekkelijke omgeving. Het gebruik van een mix van materialen, zoals steen en glas, zorgt voor een moderne uitstraling die tegelijkertijd harmonieert met de historische context. Het project is zorgvuldig ontworpen om een schaal te hebben die vriendelijk is voor voetgangers en om de verbinding tussen binnen en buiten te bevorderen. Dit wordt bereikt door meerdere niveaus van verbindingen tussen het binnen- en buitenwinkelgebied, waardoor bezoekers een gevarieerde winkelervaring kunnen hebben.

De uitdagingen bij het ontwerpen van dit project waren talrijk. Het project bevindt zich in het drukke zakendistrict van Ji'nan, omringd door historische gebouwen. Het doel was om niet alleen een modern winkelcentrum te introduceren, maar ook om de traditie van levendige stedelijke trottoirs en openbare ruimtes voort te zetten en te bevorderen. Door bestaande, populaire maar chaotische straatwinkels te vervangen door een grootschalige ontwikkeling, is dit doel bereikt en heeft het project een positieve impact gehad op de buurt.

Conclusie:

Het Hong Hai Ju Plaza en SCPG Incity project is een opmerkelijk voorbeeld van een mixed-use ontwerp dat stedelijk ontwerp en lifestyle combineert. Met zijn unieke mix van functies, aandacht voor openbare ruimte en respect voor de historische context, is dit project uitgegroeid tot een belangrijke bestemming en levenshub voor het publiek. Het is een nieuw landmark in Ji'nan dat een breed scala aan klanten en bezoekers aantrekt. Dit project is terecht bekroond met de Silver A' Design Award in 2021, een erkenning voor zijn uitmuntendheid en innovatie.

Image Credits:

Image#1 Jian Fang

Image#2 Jian Fang

Image#3 Jian Fang

Image#4 Jian Fang

Image#5 Jian Fang


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: AICO Ltd
Afbeeldingscredits: Image#1 Jian Fang Image#2 Jian Fang Image#3 Jian Fang Image#4 Jian Fang Image#5 Jian Fang
Projectteamleden: Rudan Ye Jun Zhang Shiyang Sun Yeqing Cao Xiaopei Zhang Chang Li Kailin Li Ru Li Lei Wang
Projectnaam: Ju Long Plaza SCPG Incity
Projectklant: AICO Ltd


Ju Long Plaza SCPG Incity IMG #2
Ju Long Plaza SCPG Incity IMG #3
Ju Long Plaza SCPG Incity IMG #4
Ju Long Plaza SCPG Incity IMG #5
Ju Long Plaza SCPG Incity IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp