I Park The Urban: Een Uniek Complex dat Werk en Lifestyle Combineert

Een Grootschalig Project van Euna Park en een Grote Zweedse Meubelketen

In de drukke stad Seoul wordt momenteel gewerkt aan het grootste zakelijke-commerciële-culturele complex genaamd I Park The Urban. Dit project, ontworpen door Euna Park in samenwerking met een grote Zweedse meubelketen, is uniek in zijn soort en combineert werk en lifestyle op een innovatieve manier.

Het doel van I Park The Urban is om een gemeenschapsvallei te creëren met stedelijke functies in Godeok Biz Valley, een gebied dat zich richt op werk. Het project richt zich op het creëren van een dorp dat verschillende programma's bevat in een eenvoudige massa, met een veilige kunstmatige omgeving. Hierbij wordt de nadruk gelegd op lifestyle in plaats van vormgeving. Het project is ontstaan uit een samenwerking met een grote Zweedse meubelketen en distributeurs, en is stapsgewijs ontworpen volgens marktlogica.

Wat I Park The Urban onderscheidt van andere projecten is het feit dat het het grootste zakelijke-commerciële-culturele complex in Seoul is en het eerste project ter wereld waarbij een grote Zweedse meubelketen betrokken is. Het project speelt in op de veranderde levensstijl als gevolg van de pandemie door werkfaciliteiten te bieden die zijn aangepast aan de nieuwe realiteit. Het complex is ontworpen als een onafhankelijke werk- en woonspace, waarbij een breed scala aan diensten zoals cultuur, vrije tijd, winkelen en eten binnen handbereik zijn, waardoor een zelfstandig leven mogelijk is.

Bij de realisatie van I Park The Urban is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo is er actief gebruik gemaakt van milieuvriendelijke energiebronnen zoals geothermische en zonne-energie. Ook is er zorgvuldig gekeken naar de constructieprocessen en de gebruikte materialen, om te voldoen aan de hoogste normen op het gebied van duurzaamheid. De buitenkant van het gebouw is voorzien van klei-gebaseerde keramiek en tegels, waardoor het milieu, het onderhoud en de duurzaamheid optimaal worden gewaarborgd.

Met een oppervlakte van 301.337m2 en een hoogte van 90m is I Park The Urban een indrukwekkend project. Het complex bestaat uit zes verdiepingen onder de grond en 21 verdiepingen boven de grond, met in totaal 598 kantoorunits. Het is gelegen in het centrale district van Godeok Biz Valley, het economische centrum van het oosten van Seoul.

Het ontwerp van I Park The Urban was een uitdaging, vooral vanwege de veranderde levensstijl als gevolg van de pandemie. Het was een grote uitdaging om een nieuw type kantoorruimte te creëren dat zowel werken als wonen mogelijk maakt. Het project werd echter zeer positief ontvangen door de markt, met een grote vraag naar de 600 units binnen slechts drie dagen. Hierdoor heeft Seoul nu een nieuwe categorie van live-offices. Daarnaast zal de grote Zweedse meubelketen voor het eerst ter wereld een magazijnwinkel openen in het stadscentrum van de hoofdstad, wat ook een grote uitdaging met zich meebrengt.

I Park The Urban is een baanbrekend project dat werk en lifestyle op een unieke manier combineert. Met zijn innovatieve ontwerp, duurzame benadering en breed scala aan diensten, belooft dit complex een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van Seoul.

Afbeeldingen: JK MIRAE

Video: JK MIRAE

Dit ontwerp heeft de Zilveren A' Design Award gewonnen in de categorie Architectuur, Gebouw en Structuur Ontwerp in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, vakmanschap en innovatie. I Park The Urban is erkend voor zijn technische kenmerken, artistieke vaardigheden en uitmuntendheid, en wekt positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: cre-te
Afbeeldingscredits: Image #1, 2, 3, 4, 5: JK MIRAE Video credits: JK MIRAE
Projectteamleden: Yongsu Lee Euna Park Ean D
Projectnaam: I Park The Urban
Projectklant: cre-te


I Park The Urban IMG #2
I Park The Urban IMG #3
I Park The Urban IMG #4
I Park The Urban IMG #5
I Park The Urban IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp