Villa Estelle: Een Luxueuze Ode aan Natuur en Luxe

Een Meesterlijk Ontwerp van Drew Gilbert

Deze tekst is een vertaling van het oorspronkelijke Engelse artikel en is aangepast om te voldoen aan de redactionele richtlijnen.

Gelegen in Dubai, is Villa Estelle een meesterlijk ontworpen eerbetoon aan natuur en luxe. Dit luxueuze villaontwerp weerspiegelt de smaak, persoonlijkheid en levensstijl van de eigenaar. Het integreert duurzame ontwerpprincipes zoals zonnepanelen, groendaken, regenwateropvangsystemen en slimme technologie voor thuis, waardoor de impact op het milieu en de energiekosten worden verminderd. Met op maat gemaakte meubels en indelingen wordt moeiteloze elegantie en schoonheid vastgelegd, waardoor perfect harmonieuze ruimtes worden gecreëerd.

Met een oppervlakte van 40.000 vierkante voet biedt Villa Estelle een uitzonderlijke woonervaring. Het ontwerp is gerealiseerd met behulp van geavanceerde computationele ontwerptechnieken en traditionele ontwerpprincipes. Door gebruik te maken van parametrisch modelleren is de geometrie van de structuur geoptimaliseerd, wat heeft geresulteerd in een zeer efficiënt en constructief solide ontwerp. Er is uitgebreid onderzoek gedaan naar duurzame materialen en systemen, waarbij kenmerken zoals zonnepanelen en regenwateropvangsystemen zijn geïntegreerd.

De villa maakt gebruik van innovatieve technologie die zorgt voor efficiëntere en effectievere prestaties. Elk detail is zorgvuldig overwogen om een moeiteloos luxueuze ervaring te creëren. Het ontwerp is afgestemd op de voorkeuren van de eigenaar en biedt tegelijkertijd duurzame materialen en systemen. Dit was een uitdaging op zich, gezien de noodzaak om de smaak en levensstijl van de eigenaar te weerspiegelen, terwijl er ook rekening moest worden gehouden met duurzaamheid en innovatie. Daarnaast waren er externe uitdagingen, zoals de schaarste van bepaalde materialen, regelgeving voor de bouw in ecologisch gevoelige gebieden en het naleven van het budget van de eigenaar.

Villa Estelle is bekroond met de prestigieuze A' Design Award in 2023. Deze zilveren award wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, professionaliteit en innovatie. Het ontwerp wordt bewonderd om zijn sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, en toont een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en roept positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

Villa Estelle is niet alleen een luxueuze residentie, maar ook een symbool van duurzaamheid, innovatie en verfijning. Het ontwerp weerspiegelt de visie en persoonlijkheid van de eigenaar en biedt een uitzonderlijke leefomgeving waarin natuur en luxe samenkomen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Drew Gilbert
Afbeeldingscredits: Drew Gilbert
Projectteamleden: Drew Gilbert
Projectnaam: Villa Estelle
Projectklant: Drew Gilbert


Villa Estelle IMG #2
Villa Estelle IMG #3
Villa Estelle IMG #4
Villa Estelle IMG #5
Villa Estelle IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp