CETC Research Institute: Een Harmonieus Samenspel van Traditionele en Hedendaagse Architectuur

U A D's Meesterwerk: Het Verweven van Hui-Stijl Residentiële Ruimtes en Innovatieve Technologie

Geïnspireerd door de lokale Hui-stijl residentiële ruimtes, heeft het ontwerpteam van U A D een onderscheidende binnenplaatsstijl layout gecreëerd voor het CETC Research Institute. De unieke eigenschappen van dit ontwerp weerspiegelen de harmonieuze relatie tussen mensen en hun omgeving, terwijl ze ook een gevoel van verbondenheid bieden.

Het ontwerpteam van U A D heeft zich laten inspireren door de Chinese traditionele dorpscultuur. Gebouwen zijn op een vrije manier georganiseerd, gebaseerd op de classificatiestandaard van relevante industrieën, om zo verschillende gesloten of open ruimtelijke indelingen te creëren. De gemengde industrieën kunnen elkaar aanvullen en bieden een gedeeld platform voor hightech bedrijven, waardoor industriële clustering wordt bevorderd.

Om aan de eisen van vormen en functies te voldoen, maakt het project gebruik van ter plaatse gestort gewapend beton frame structuur. Het dakstructuur kenmerkt zich door kruisvormige balken. Er is een antisismische voeg aangebracht tussen de hoofdgebouwen en het podium. Boven het tweelaagse podium zijn er zuidelijke en noordelijke gebouwen verbonden door oostelijke en westelijke gangen. De gangen, die zwak gerelateerd zijn aan de hoofdgebouwen, maken gebruik van een stalen structuur en glijdende ondersteuning.

De hoofdgebouwen maken gebruik van rode aluminium gordijnwanden, terwijl de podiumgebouwen blauwe gordijnwanden gebruiken. Gecombineerd met glazen ramen, hebben deze twee gebouwen rechthoekige gevels. Het gebouwencluster is regelmatig en rationeel, en toont de kenmerken van het industriepark, met een verfrissend en elegant visueel effect.

Het project bevindt zich in de High-tech Zone van Hefei, provincie Anhui. Het is een opvallend gebouwencluster dat wetenschap en technologieonderzoek en -ontwikkeling, systeemtesten, systeemco-testdemonstratie en informatiecentrum integreert. Karakteristieke hedendaagse ontwerpuitingen en traditionele ruimtelijke charme presenteren de lokale kenmerken, reproduceren de traditionele Hui-stijl architectuurcultuur, en interpreteren goed de rationaliteit van moderne technologie.

Het ontwerpteam stond voor de uitdaging om het complexe technologische R&D en productieproces efficiënt te maken en tegelijkertijd menselijke zorg te tonen. Ze creëerden openbare faciliteiten en activiteitenruimtes om het gevoel van verbondenheid van de gebruikers te versterken en de dagelijkse activiteiten te verrijken. Het project, dat zich richt op groene open ruimte, creëert een poëtische omgeving voor werk en productie, vol culturele sfeer. Door groene technologieën vormt het project een modern industrieel park, dat bijdraagt aan energiebesparing en flexibele ontwikkeling.

Het CETC Research Institute heeft de prestigieuze Silver A' Design Award in de categorie Architectuur, Gebouw en Structuurontwerp in 2023 gewonnen. Deze prijs wordt toegekend aan top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie tonen. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, tonen een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en roepen positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: U A D
Afbeeldingscredits: ZY Architectural Photography
Projectteamleden: Lu Dan Feng Xiaohui Zhao Degong Yao Min Zhang Yan Xia Huangjing Yuan Shuai Mao Zhecheng Lu Yujia Xu Zhanqing
Projectnaam: CETC Research Institute
Projectklant: U A D


CETC Research Institute IMG #2
CETC Research Institute IMG #3
CETC Research Institute IMG #4
CETC Research Institute IMG #5
CETC Research Institute IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp