Shaoxing Hotel: Een Meesterwerk van Landschapsarchitectuur

U A D creëert een harmonieuze samensmelting van cultuur, natuur en architectuur

Het Shaoxing Hotel, gelegen aan de voet van de Fushan-berg, is een prachtig voorbeeld van hoe landschapsontwerp kan bijdragen aan de unieke identiteit en ervaring van een hotel. Het ontwerpteam van U A D heeft een landschap gecreëerd dat de lokale cultuur en omgeving respecteert, terwijl het de oorspronkelijke stijl van het hotel verbetert.

Het Shaoxing Hotel is niet zomaar een hotel. Het is een plek waar de rijke geschiedenis van Shaoxing, een oude stad met een diepe culturele erfenis, tot leven komt. Het landschapsontwerp van het hotel is geïnspireerd op het concept van "groene bergen en helder water". Het resultaat is een prachtige setting met weelderige bomen, elegante dennen en bedwelmende seizoenslandschappen.

Wat het Shaoxing Hotel onderscheidt van andere hotels, is de manier waarop het landschap en de architectuur samenkomen. Het ontwerpteam heeft landschappen die naar de bergen gericht zijn geïntegreerd en oude en nieuwe bouwvolumes verenigd. Dit resulteert in een overgang van een royale gastvrije sfeer naar een elegante en rustige omgeving. Het landschap binnen het hotel ontvouwt zich rond de Qingbai, Ningcui en Tingyu binnenplaatsen, die respectievelijk de natuurlijke thema's van bergen, water en regen uitdrukken.

Het landschapsontwerp van het Shaoxing Hotel is tot stand gekomen door moderne technieken te combineren met traditionele charme. De Qingbai binnenplaats, geïnspireerd op het schilderij 'De Heuvels van Kuaiji', lijkt op een schilderachtig, levendig driedimensionaal rol schilderij. De Tingyu binnenplaats onthult de traditionele charme door middel van moderne technieken. Op regenachtige dagen vallen de druppels op de dakranden in het waterschap, terwijl gestapelde stenen ook geleidelijk zinken. Het is romantisch om naar de regen te luisteren en naar de verre bergen te kijken terwijl je voor de binnenplaats zit.

Het Shaoxing Hotel is een project van 44624 vierkante meter dat in slechts zeven maanden is voltooid. Ondanks de strakke planning en de hoge eisen, is het ontwerpteam erin geslaagd om een landschap te creëren dat de lokale cultuur respecteert, een dialoog aangaat met de omgeving van de locatie en verbeteringen aanbrengt op basis van de oorspronkelijke stijl van het hotel.

De landschapsarchitectuur van het Shaoxing Hotel is een eerbetoon aan de lokale geschiedenis en cultuur van Shaoxing. Het is een plek waar gasten kunnen genieten van de schoonheid van de natuur, terwijl ze zich onderdompelen in de rijke culturele erfgoed van de stad. Het Shaoxing Hotel is meer dan alleen een plek om te verblijven - het is een ervaring op zich.

Het Shaoxing Hotel is bekroond met de Zilveren A' Landschapsplanning en Tuinontwerp Prijs in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, professionaliteit en innovatie. Het Shaoxing Hotel is een prachtig voorbeeld van hoe landschapsarchitectuur kan bijdragen aan de unieke identiteit en ervaring van een hotel.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: U A D
Afbeeldingscredits: An Yanjun
Projectteamleden: Wu Weiling Xu Conghua Wang Jietao Hu Huifeng Zhang Chi Tang Zerong Zhu Jing Ao Dandan Yao Haiyan He Ying Wu Di Lin Teng Gu Jingxian Huang Jingyi Liu Qing
Projectnaam: Landscape Design for Shaoxing
Projectklant: U A D


Landscape Design for Shaoxing IMG #2
Landscape Design for Shaoxing IMG #3
Landscape Design for Shaoxing IMG #4
Landscape Design for Shaoxing IMG #5
Landscape Design for Shaoxing IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp