Modern Elegance: Een Tuinontwerp dat Natuur en Architectuur Verbindt

Paulina Jonczyk creëert een harmonieuze tuin voor een moderne levensstijl

In de wereld van tuinontwerp is het creëren van een ruimte die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is, een kunst op zich. Paulina Jonczyk's 'Modern Elegance' is een voorbeeld van hoe een tuin kan dienen als een naadloze overgang tussen architectuur en natuur.

Geïnspireerd door de vorm en het kleurenpalet van een moderne woning, heeft Paulina Jonczyk een tuin ontworpen die niet alleen de landelijke omgeving respecteert, maar ook een verlengstuk vormt van de stijlvolle architectuur van het huis. De tuin, bedoeld voor een gezin van vier, is opgedeeld in een representatief voorgedeelte en een recreatief achtergedeelte, waarbij de wandelpaden in harmonie zijn met de geometrie van de woning.

De kracht van 'Modern Elegance' ligt in de subtiele verdeling van ruimtes. Een terras op twee niveaus bevindt zich langs de westelijke gevel, terwijl een groot gazon met speelruimte voor voetbal en een speeltuin het achterste gedeelte van de tuin vormen. Deze elementen zijn omringd door weelderig groen, wat zorgt voor een natuurlijke en ontspannende omgeving.

De realisatie van dit ontwerp maakt gebruik van materialen die aansluiten bij de kleuren van de huisgevel. Houten elementen zoals decoratieve panelen, de speeltuin en banken bij het vuur, zijn minimalistisch vormgegeven en functioneren ook als decoratieve elementen. De slimme integratie van irrigatie en tuinverlichting via huisautomatiseringstechnologie onderstreept de innovatieve aanpak van Jonczyk.

De grootste uitdagingen bij het ontwerp waren het aanpassen van de tuin aan de hoogte van het huis en de vrijstaande garage, en het creëren van een aantrekkelijk uitzicht vanuit de grote woonkamerramen, die uitkeken op een naburig economisch gebouw. Jonczyk heeft deze uitdagingen overwonnen door de natuurlijke veranderingen van de tuin door de seizoenen heen te benutten en een samenhangend ontwerp te leveren dat het hele jaar door aantrekkelijk is.

'Modern Elegance' is een toonbeeld van hoe een tuin kan bijdragen aan de levenskwaliteit van een gezin. Met een focus op transparantie en harmonie, biedt de tuin een rustgevende ervaring, waarbij de groene omgeving bijna deel uitmaakt van het interieur van de woning. Het is een ruimte waar de seizoenen de sfeer bepalen en waar eenvoud en beperkte kleuren zorgen voor een gevoel van rust.

Deze tuin is niet alleen een functionele ruimte, maar ook een kunstwerk dat de relatie tussen mens en natuur viert. Het is een plek waar familie en vrienden kunnen samenkomen, spelen en ontspannen, omgeven door de schoonheid van een zorgvuldig ontworpen landschap. Met de erkenning van de prestigieuze A' Design Award in 2024, is 'Modern Elegance' een inspirerend voorbeeld van hoe design en natuur hand in hand kunnen gaan.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Paulina Jończyk
Afbeeldingscredits: Image#1: Designer Paulina Jończyk, garden 2023 Image#2: Designer Paulina Jończyk, garden 2023 Image#3: Designer Paulina Jończyk, garden 2023 Image#4: Designer Paulina Jończyk, garden 2023 Image#5: Designer Paulina Jończyk, garden 2023
Projectteamleden: Designer Paulina Jończyk
Projectnaam: Modern Elegance
Projectklant: Ogrodowa Aura


Modern Elegance IMG #2
Modern Elegance IMG #3
Modern Elegance IMG #4
Modern Elegance IMG #5
Modern Elegance IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp