Cloud Building: Een Toekomstige Leefruimte met Verbeelding en Technologie

Een Landschapsontwerp van Artbell

Respect voor de omstandigheden van de projectlocatie en het weerspiegelen van de architecturale stijl, het landschapsontwerp breidt de moderne vorm uit en maakt gebruik van geometrische gevelsneden in combinatie met lichtinteractie om een rijke zintuiglijke ervaring te creëren.

Om een toekomstige leefruimte te creëren, worden moderne technologie en traditionele tuinideeën geïntegreerd in het ontwerp. De transformatie van de ruimte, de planten en het creëren van een sfeer interpreteren en benadrukken allemaal de schoonheid van ruimte en natuur. Naast het gevoel van toekomstige technologie, kenmerkt het project zich ook door de regionale charme zonder enig spoor, waardoor een toekomstige cloud leefruimte vol verbeelding en vertrouwdheid ontstaat.

De bestrating en het gazon vormen een open en duidelijke ruimte-ervaring, met een sterk kleurcontrast dat een ultiem gevoel van zuiverheid creëert. Een groot gebied van vloer-tot-plafond glas vult de speciaal gevormde plantenvijver aan en integreert effectief het landschap met de binnenruimte. Het pragmatische ontwerp wordt als geheel aangenomen en er worden regelmatig formaat granieten bestratingsstenen gebruikt, wat ook de moeilijkheidsgraad en de kosten van de constructie vermindert.

Met een oppervlakte van 4.052 vierkante meter heeft het project het thema van het cloud-architectuuridee. Het maakt gebruik van moderne harde landschapsarchitectuur, metalen materialen, lichtinteractie, intelligente sensoren en spraakbesturingssystemen om een moderne, technologische, interactieve en intelligente toekomstige cloudleefruimte te creëren.

Het project is gestart in november 2019 en werd in juni 2020 voltooid in Nanchang, Jiangxi, China.

Het minimale en open ruimteontwerp vult de architectuur en het landschap aan, waar bezoekers de architectuur kunnen waarderen vanuit het perspectief van de stad. Het moderne plantenvijver verwelkomt bezoekers in een eenvoudige en elegante vorm, leidt de stroom naar het demonstratiegebied om hoogwaardige leefruimtes te verkennen. Het is unaniem geprezen door de klanten.

De site moet in de toekomst worden gesloopt en aangepast. Daarom is het gebied buiten de rode lijn voornamelijk gepland als parkeerplaats, ingangswand en een klein waterscape-gebied. Binnen de rode lijn is het voornamelijk een groene tuin waar de grote bomen na de demonstratie naar een groot gebied kunnen worden verplaatst. De atrium is voornamelijk gemaakt van grindlandschap, wat flexibel is voor toekomstige transformaties.

Het minimalisme en de open ruimtevorm vullen de architectuur en het landschap aan, waar bezoekers de architectuur kunnen waarderen vanuit het perspectief van de stad. De transformatie van de ruimte, de planten en het creëren van een sfeer interpreteren en benadrukken allemaal de schoonheid van ruimte en natuur. Naast het gevoel van toekomstige technologie, kenmerkt het project zich ook door de regionale charme zonder enig spoor, waardoor een toekomstige cloud leefruimte vol verbeelding en vertrouwdheid ontstaat.

Dit ontwerp werd bekroond met Zilver in de A' Landscape Planning and Garden Design Award in 2021. De Zilveren A' Design Award wordt toegekend aan topontwerpen die opvallende expertise en innovatie illustreren. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, tonen een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en wekken positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: ARTBELL
Afbeeldingscredits: ARTBELL
Projectteamleden: Cheif designer: Weihuang Sun
Projectnaam: Cloud Building
Projectklant: ARTBELL


Cloud Building IMG #2
Cloud Building IMG #3
Cloud Building IMG #4
Cloud Building IMG #5
Cloud Building IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp