Chadao: Een Boek Geïnspireerd door Pu'er Thee

Een Unieke Verkenning van Chinese Chadao

Chadao, een boek ontworpen door Wang Zhi, is geïnspireerd door de Pu'er thee van TAETEA Group. Het boek belichaamt de acht leerstellingen van het TAETEA Systeem, die zowel een set elegante en procedurele vaardigheden om thee te zetten zijn, als zelfmotiverende methoden voor zelfreflectie in Chadao-studies. Het omvat acht onderling verbonden, opeenvolgende reeksen van handelingen, waaronder reinigen, openen, ontwaken, meten, cultiveren, ervaren, delen en afronden. Deze ceremonie met acht stappen versterkt de ontwerp inspiratie voor het herinterpreteren van de esthetische waarde van de Chinese Chadao.

Het boek heeft unieke eigenschappen die het onderscheiden van andere ontwerpen. De hoes en de kleur van de harde kaft zijn zorgvuldig gekozen om een transparant gevoel van kastanjebruin - een typische kleur van Pu'er thee - te creëren en de textuur van de thee te weerspiegelen. Het lettertype en de lay-out zijn bewust leeg gelaten, waardoor een gevoel van verandering ontstaat. Moderne ontwerptaal wordt gebruikt om de charme van de Chinese Chadao uit te leggen, waarbij het ontwerp van de hoofdstukken eenvoudig en duidelijk wordt gehouden. De illustraties en teksten zijn harmonieus gerangschikt en ontworpen om elkaar aan te vullen.

Het boek is gemaakt van transparant acryl. Het productieproces omvat vierkleurendruk, foliedruk en rillen, enzovoort. De met de hand getekende illustraties zijn ontworpen met behulp van computerondersteunde ontwerptechnieken.

De afmetingen van het boek zijn 170 mm x 240 mm x 23 mm.

Chadao is ontworpen door Wang Zhi en het project vond plaats van 1 tot 31 januari 2018 in Beijing, China. Het boek is vertaald door Wang Chiying en de gastredacteuren zijn Xu Xue en Gao Feiyan.

Het boek creëert een interactieve ervaring voor de lezer. Door het voorzichtig uitnemen en openen van het boek brengt de transparante acryl hoes een vleugje heilige ritueel met zich mee. Gedurende de acht hoofdstukken blijft het plezier van het lezen aanwezig in het hele leesproces. Of het boek nu open of gesloten is, er is altijd een bijzonder driedimensionaal effect.

De onderliggende onderzoeksdoelstelling van Chadao is het opnieuw begrijpen en uitdrukken van de charme van Chinese Pu'er thee en de Chinese theeceremonie. Door gebruik te maken van geselecteerde drukmaterialen, innovatief speciaal papier en bindtechnieken, onderzoekt het project hoe de verschillende aspecten van de thee kunnen worden overgebracht door middel van onderscheidende visuele expressies.

Een van de uitdagingen bij het ontwerpen van Chadao was het vinden van de juiste visuele ontwerpuitdrukking. Tegenwoordig is het leren van de Chinese theeceremonie een trend geworden en de gedachten van mensen zullen geleidelijk verheven worden in het proces van het proeven van Pu'er thee. Het blijft echter een uitdaging om de filosofische gedachten achter de Chinese theeceremonie en de theecultuur uit te drukken.

Het boekomslag en de kleuren van de harde kaft zijn zorgvuldig gekozen om de typische kleuren van Pu'er thee op een duidelijke manier weer te geven. Het lettertype en de lay-out zijn bewust leeg gelaten en de algehele opmaak is vol veranderingen. Moderne ontwerptaal wordt gebruikt om de charme van Chinese Pu'er thee uit te leggen, en het ontwerp van de hoofdstukken is eenvoudig en duidelijk. De afbeeldingen en inhoud zijn goed op elkaar afgestemd en interessant. De grafische elementen en tekst worden harmonieus en op de juiste manier gepresenteerd.

Fotografie: Wang Haifei, Sun Yishuai

Het auteursrecht behoort toe aan Foreign Languages Press, 2018.

Chadao heeft de Bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Print en Published Media Design in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatieve ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd voor het incorporeren van beste praktijken op het gebied van kunst, wetenschap, design en technologie, en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wang Zhi
Afbeeldingscredits: Photographe: Wang Haifei, Sun Yishuai
Projectteamleden: Translator: Wang Chiying Guest Editors:Xu Xue, Gao Feiyan
Projectnaam: Chadao
Projectklant: Wang Zhi


Chadao IMG #2
Chadao IMG #3
Chadao IMG #4
Chadao IMG #5
Chadao IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp