Museum Hanmi Tentoonstelling

Boekontwerp van Sunghoon Kim

Inleiding

De openingstentoonstelling van het MUSEUM HANMI SAMCHEONG, getiteld "Inside Out, Een Geschiedenis van de Koreaanse Fotografie 1929-1982", wordt vergezeld door een uniek fotoboekontwerp van Sunghoon Kim. Dit historische boek kijkt terug op de afgelopen 50 jaar Koreaanse fotografie en volgt de institutionele omstandigheden die hebben bijgedragen aan de geschiedenis van de Koreaanse fotografie van 1929 tot 1982.

Kim werd direct geïnspireerd door het woord "foto" omdat het boek een terugblik biedt op de Koreaanse fotografiegeschiedenis van de afgelopen 50 jaar. Zwart-wit werd actief gebruikt als ontwerpelement op de omslag en het interieur van het boek, waarbij fotografische technieken werden toegepast die zijn afgedrukt in licht en donker. De tentoonstellingstitel is "Inside Out", dus gebruikte Kim intuïtieve haakjes als grafische elementen.

Om licht en donker uit te drukken, werd het papier op de omslag in twee versies gemaakt: zwart en wit. De zwarte versie is voorzien van glanzend zwart en glanzend rood foliedruk, terwijl de witte versie parel en glanzend rood foliedruk heeft. Het boek is gedrukt op mat papier, zodat de foto's van het verleden goed tot hun recht komen. Het boek is met draad gebonden, zodat het volledig kan worden uitgevouwen en de achterkant van het boek niet is vastgeplakt.

Dit boek is ontworpen met de hoop dat het een gedenkwaardig boek zal zijn, zodat bezoekers van de tentoonstelling ook na afloop hun gevoelens en gedachten over de Koreaanse fotogeschiedenis kunnen ervaren. Samen met de tentoonstelling zal het boek helpen om de voetsporen van de Koreaanse fotografie te volgen en de waardevolle gelegenheid bieden om de geschiedenis van de Koreaanse fotografie te vestigen.

Het project begon in augustus 2022 in Seoul, Zuid-Korea en werd afgerond in januari 2023. Sinds januari 2023 zijn de boeken in Korea aan klanten verspreid. Gedurende deze periode heeft Kim uitgebreid onderzoek gedaan naar de grootste archieven van Koreaanse fotografen in het bezit van MUSEUM HANMI, met name de LIMB Eungsik's Scrapbook. Met behulp van verschillende organisaties, nabestaanden en schrijvers heeft hij foto-materiaal verzameld en georganiseerd. Deze inspanningen hebben geleid tot het vinden van ontbrekende schakels in de Koreaanse fotografiegeschiedenis en het opvullen van de leemtes in het scrapbook. Dit zal dienen als basis voor academische pogingen om de geschiedenis van de Koreaanse fotografie vast te stellen.

Het ontwerpen van dit boek bracht verschillende uitdagingen met zich mee. Het belangrijkste doel was om het doel van de tentoonstelling te begrijpen en tegelijkertijd de betekenis ervan goed over te brengen in het fotoboek. Aangezien het een fotoboek betreft, wilde Kim een ontwerpmethodologie vinden waarin de technieken en elementen van fotografie tot uiting konden komen. De twee elementen van licht en donker boden een geweldige richting voor het ontwerp.

Het boekontwerp van Sunghoon Kim voor de Museum Hanmi Tentoonstelling is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Print en Published Media Design. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Het ontwerp wordt geprezen om het gebruik van best practices op het gebied van kunst, wetenschap, design en technologie, en toont sterke technische en creatieve vaardigheden. Het draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven en maakt de wereld een betere plek.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: sunghoon kim
Afbeeldingscredits: Kim Sunghoon
Projectteamleden: Creative Directed & Designed by Kim Sunghoon
Projectnaam: Museum Hanmi Exhibition
Projectklant: sunghoon kim


Museum Hanmi Exhibition IMG #2
Museum Hanmi Exhibition IMG #3
Museum Hanmi Exhibition IMG #4
Museum Hanmi Exhibition IMG #5
Museum Hanmi Exhibition IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp