Revolutionaire Kalender Boekontwerp viert Eeuwfeest Kunstuniversiteit

'Nua Calendars' verbindt verleden en heden in zakformaat

De 'Nua Calendars', ontworpen door Qian Wenwen, is een unieke fusie van kunst, geschiedenis en dagelijks gebruik, ter ere van het honderdjarig bestaan van de Nanjing University of the Art.

In een tijd waarin de digitale wereld de overhand lijkt te nemen, brengt Qian Wenwen een ode aan het tastbare met de 'Nua Calendars'. Dit innovatieve boekontwerp, dat de vorm van een ouderwetse zakagenda aanneemt, is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van de Nanjing University of the Art. Het project, dat begon in april 2021 en voltooid werd in augustus van hetzelfde jaar, is een meesterwerk dat de grenzen van traditionele literatuurverzamelingen doorbreekt.

De kracht van 'Nua Calendars' ligt in zijn unieke eigenschappen. Het is niet zomaar een verzameling documenten; het is een kalender die de lezer meeneemt op een reis door de tijd. De off-white artistieke papiersoort en de vormgeving, geïnspireerd door kalenders uit vervlogen tijden, bieden een authentieke textuur die de lezer onderdompelt in een historische ervaring. Zwart-witfoto's, vergeelde documenten en levendige kunstwerken verrijken de inhoud en maken het tot een visueel feest.

De realisatie van dit project was een uitdaging op zich. Het combineren van de functionaliteit van een kalender met een literatuurcollectie vereiste een innovatieve benadering in ontwerp en productietechnologie. De lay-out is zorgvuldig ontworpen om historische gebeurtenissen te koppelen aan de huidige data, waardoor lezers een directe verbinding voelen met de geschiedenis van de school op elke dag van het jaar.

Met afmetingen van 110mm breed, 45mm diep en 170mm hoog, is 'Nua Calendars' een compacte metgezel die gemakkelijk in een tas past. Het ontwerp, dat tot stand kwam door de samenwerking van Qian Wenwen, Jiang Jie en Chen Hao, is niet alleen een eerbetoon aan het verleden, maar ook een praktisch hulpmiddel voor het heden.

De 'Nua Calendars' is meer dan een boek; het is een interactieve ervaring die de lezer uitnodigt om deel te nemen aan de viering van een eeuw aan artistieke prestaties. Het project, dat de sociale betekenis van de Nanjing University of the Art als centrum voor kunsterfenis en culturele output benadrukt, is een belangrijke bijdrage aan de hedendaagse kunst en educatie.

Deze innovatieve benadering van boekontwerp heeft de 'Nua Calendars' een Bronzen A' Design Award opgeleverd in de categorie Print en Gepubliceerde Media Design in 2024. Een onderscheiding die de creativiteit, ervaring en vindingrijkheid van het ontwerp erkent en viert. Met dit project heeft Qian Wenwen een blijvende indruk achtergelaten in de wereld van kunst en design.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wenwen Qian
Afbeeldingscredits: Qian Wenwen,2023.
Projectteamleden: Qian Wenwen, Jiang Jie, Chen Hao
Projectnaam: Nua Calendars
Projectklant: Nanjing University Of the Arts


Nua Calendars IMG #2
Nua Calendars IMG #3
Nua Calendars IMG #4
Nua Calendars IMG #5
Nua Calendars IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp