Revolutionaire Tandenborstel Verlicht Weg Naar Stralende Glimlach

Tan Chengshen's Bixdo W60 Star: Een Doorbraak in Mondhygiëne

Innovatie en esthetiek komen samen in de Bixdo W60 Star, een multifunctionele tandenborstel ontworpen door Tan Chengshen. Dit ontwerp belooft een revolutie in tandenpoetsen met zijn unieke lichtgeleidende borstelharen en tandvriendelijke technologie.

De Bixdo W60 Star is niet zomaar een elektrische tandenborstel; het is een toonbeeld van innovatief design dat functionaliteit en schoonheid naadloos combineert. Het concept is geboren uit de wens om gebruikers niet alleen een schoonmaakervaring te bieden, maar ook een esthetische upgrade van hun dagelijkse routine. De borstelharen van de Bixdo W60 zijn vervaardigd uit een geavanceerd optisch vezelmateriaal, dat licht op een efficiënte manier naar de tanden geleidt voor een optimaal witmakend effect.

De kern van het ontwerp ligt in de unieke eigenschappen van de borstelharen, die uitgerust zijn met een microscopisch kleine optische vezelkern. Deze kern, met een diameter van slechts 8 of 50 micrometer, heeft een hoge brekingsindex die het licht binnen de vezel houdt en langs de borstelharen geleidt. Dit resulteert in een uitzonderlijke lichtgeleidende prestatie, waardoor de tanden effectief en zacht worden gewit terwijl het tandvlees wordt beschermd.

De technologie achter de Bixdo W60 Star is even indrukwekkend als het ontwerp. Door het activeren van de blauwlichtmodus tijdens het poetsen, wordt de lichtgeleidende prestatie versterkt, wat resulteert in een zichtbaar wittere glimlach binnen twee weken. Naast het witmakende effect biedt de tandenborstel ook dagelijkse reinigingsfuncties die bijdragen aan een algehele mondgezondheid.

De ontwikkeling van de Bixdo W60 Star vond plaats in Shanghai en nam een jaar in beslag, van november 2022 tot november 2023. De marktintroductie staat gepland voor mei 2024. Deze innovatie heeft niet onopgemerkt plaatsgevonden; het ontwerp werd bekroond met de prestigieuze Duitse Nationale Designprijs in november 2023.

De uitdagingen bij het realiseren van dit ontwerp waren niet gering. Het vinden van de juiste balans tussen functionaliteit en esthetiek, het toepassen van een nieuw materiaal en het waarborgen van duurzaamheid in zowel productie als product waren slechts enkele van de hordes die genomen moesten worden. Het resultaat is een tandenborstel die niet alleen een stap vooruit is in mondverzorging, maar ook een voorbeeld van duurzaam en verantwoord design.

De Bixdo W60 Star is meer dan een tandenborstel; het is een belichaming van moderne technologie en design die samenwerken om de dagelijkse routine van gebruikers te verrijken. Met zijn intelligente functies, antibacteriële reiniging en duurzame eigenschappen zet het de standaard voor toekomstige innovaties in persoonlijke verzorging. Het is dan ook geen verrassing dat dit ontwerp de Iron A' Design Award in de wacht heeft gesleept, een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chengshen Tan
Afbeeldingscredits: Chengshen Tan
Projectteamleden: Chengshen Tan
Projectnaam: Bixdo W60 Star
Projectklant: Chengshen Tan


Bixdo W60 Star IMG #2
Bixdo W60 Star IMG #3
Bixdo W60 Star IMG #4
Bixdo W60 Star IMG #5
Bixdo W60 Star IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp