Discussing Time: Een Interdisciplinair Boekontwerp dat de Tijd Verbeeldt

Ontwerper Zona Yuechen Guan creëert een unieke typografische sculptuur die de tijd visualiseert

In een unieke combinatie van kunst en design, heeft Zona Yuechen Guan een interdisciplinair boekontwerp gecreëerd dat de tijd verbeeldt. Het project, getiteld "Discussing Time", is een fascinerende verkenning van de perceptie en visualisatie van tijd door middel van een typografische ijs-sculptuur.

Zona Yuechen Guan, een veelzijdig ontwerper, speelde verschillende rollen in dit project. Ze was de kunstenaar van de sculptuur, de conceptmaker, de fotograaf, de videograaf, de facilitator van de discussie, de transcriber van het gesprek, de redacteur van de opgenomen teksten, de ontwerper en de boekbinder. Het resultaat is een collectief boek dat een sculptuur van tijd bevat, gemaakt door Guan, gebaseerd op een verlicht manuscript-stijl boekontwerp met een moderne twist in de fotografie.

De inspiratie voor het project kwam van het natuurlijke fenomeen van ijs dat smelt tot water. Guan wilde dat het publiek de passage van tijd zou ervaren. Ze combineerde elementen van het boekontwerp uit de 16e eeuw met moderne technologie om een boekontwerp te creëren dat zelf een concept van "tijd oversteken" belichaamt.

Het project begon in februari 2020 in New York en werd voltooid in april 2020. Het won de zilveren prijs van Graphis New Talent 2021 in New York. Het boek is ontworpen in het formaat van 7x12 inch en bevat discussies en gedachten over "tijd" en sculptuurwerken die de tijd overspannen.

De grootste uitdaging voor dit project was "tijd". Omdat dit een collectief boekontwerp project was, moest Guan iedereen bij elkaar brengen om het concept van "tijd" te bespreken. Iedereen had een andere interpretatie van "tijd", en het was noodzakelijk om ieders uitdrukkingen en ideeën te bespreken. Daarnaast moest ze een typografische sculptuur ontwerpen op basis van "tijd", wat veel discussie en samenwerking vereiste.

Ondanks de uitdagingen is "Discussing Time" een prachtig voorbeeld van interdisciplinair design dat kunst, wetenschap, design en technologie combineert. Het project is een viering van creativiteit en vindingrijkheid, en draagt bij aan de verbetering van de kwaliteit van het leven door het maken van de wereld tot een betere plek. Het project is bekroond met de Bronzen A' Print en Published Media Design Award in 2022, een erkenning voor uitmuntende en creatief geniale ontwerpen.

Met "Discussing Time" heeft Zona Yuechen Guan een unieke bijdrage geleverd aan de wereld van het boekontwerp. Door het combineren van traditionele en moderne elementen, heeft ze een werk gecreëerd dat zowel visueel aantrekkelijk als conceptueel diepgaand is. Het is een prachtig voorbeeld van hoe design kan worden gebruikt om complexe ideeën en concepten te visualiseren en te communiceren.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Zona Yuechen Guan
Afbeeldingscredits: Image#1: Photographer Zona Yuechen Guan Image#2: Photographer Zona Yuechen Guan Image#4: Photographer Zona Yuechen Guan Image#5: Photographer Zona Yuechen Guan Video Credit: Film, photograph, edit by Zona Yuechen Guan/Music by Andigold
Projectteamleden: Zona Yuechen Guan
Projectnaam: Discussing Time
Projectklant: Zona Yuechen Guan


Discussing Time IMG #2
Discussing Time IMG #3
Discussing Time IMG #4
Discussing Time IMG #5
Discussing Time IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp