Veilig Voedsel: Een Nieuwe Visie op Voedselveiligheid

Alberto March's Ontwerp Benadrukt Belang Voedselveiligheid

De toenemende complexiteit van de voedselvoorzieningsketen heeft geleid tot nieuwe uitdagingen op het gebied van voedselveiligheid. Alberto March heeft deze kwestie aangepakt met een innovatief redactioneel ontwerp dat zowel informatief als visueel aantrekkelijk is.

In een wereld waar de voedselvoorzieningsketen steeds internationaler wordt, is het waarborgen van voedselveiligheid een complexe taak geworden. Uitbraken van voedselgerelateerde ziekten benadrukken de risico's van onveilig voedsel en het belang van strenge veiligheidsmaatregelen. Alberto March heeft deze kritieke kwestie aangepakt door middel van een redactioneel ontwerp dat de essentie van voedselveiligheid op een heldere en toegankelijke manier overbrengt.

De ontwerper heeft samengewerkt met de Technische Adviesgroep voor Voedselveiligheid om een rapport te creëren dat vijf strategieën beschrijft voor het verbeteren van voedselveiligheidssystemen. Deze strategieën zijn het resultaat van een uitgebreid consultatieproces met lidstaten, VN-agentschappen, academische instellingen en niet-gouvernementele organisaties. Door deze samenwerking is een inhoudelijk sterk en visueel aantrekkelijk rapport ontstaan.

March heeft de nieuwste technologieën gebruikt om het rapport te realiseren, waaronder Adobe InDesign, Illustrator en Photoshop. Het resultaat is een gedrukte versie en een interactieve PDF voor online gebruik, evenals ondersteunend materiaal zoals PowerPoint-presentaties en roll-up banners voor conferenties. Dit alles draagt bij aan een brede verspreiding en toegankelijkheid van het rapport.

De technische specificaties van het ontwerp zijn zorgvuldig overwogen. De gedrukte versie is uitgevoerd in A4-formaat en full color, met een omvang van 76 pagina's. De online versie is verrijkt met interactieve functies, en de banners voor conferenties zijn ontworpen om op te vallen en informatie effectief over te brengen.

De grootste uitdaging voor March was het creëren van een ontwerp dat de verschillende thema's van het rapport op een effectieve en aantrekkelijke manier weergeeft. Het selecteren van de juiste afbeeldingen en het ontwerpen van een layout die de inhoud ondersteunt, waren cruciaal om de aandacht van de lezer vast te houden en het belang van voedselveiligheid te benadrukken.

Alberto March's ontwerp voor het rapport 'WHO global strategy for food safety 2022–2030' is niet alleen een visueel meesterwerk, maar ook een belangrijk instrument in de strijd voor een veiligere voedselvoorzieningsketen. Het ontwerp is bekroond met de Iron A' Design Award, een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen.

De intellectuele eigendomsrechten van het ontwerp zijn beschermd onder de Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 IGO licentie. Het rapport en de bijbehorende ontwerpen zijn een belangrijke stap voorwaarts in de wereldwijde inspanningen om voedselveiligheid te garanderen en de gezondheid van miljoenen mensen wereldwijd te beschermen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Alberto March
Afbeeldingscredits: Cover and layout design: Alberto March Cover image: DisobeyArtPh; Licensee: Alberto March Slide PPT #1: AlexRaths; Licensee: Alberto March Slide PPT #2: ckstockphoto; Licensee: Alberto March Page 11, #1: Seventyfourimages; Licensee: Alberto March Copyright content: World Health Organization
Projectteamleden: Alberto March
Projectnaam: Safer Food
Projectklant: The World Health Organization


Safer Food IMG #2
Safer Food IMG #3
Safer Food IMG #4
Safer Food IMG #5
Safer Food IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp