Een Visuele Reis: 70 Jaar World Vision

Yunsik Son's Boekontwerp Vangt Wereldvisie in Typografie

Het verhaal van World Vision, ontstaan uit de as van de Koreaanse Oorlog, is nu vastgelegd in een uniek boekontwerp door Yunsik Son. Dit ontwerp is niet alleen een reflectie op een rijke geschiedenis, maar ook een toegankelijke introductie tot de organisatie.

World Vision, een organisatie met een geschiedenis die teruggaat tot de Koreaanse Oorlog, heeft haar veelzijdige projecten samengebracht in een enkel boek. Het doel van dit boek is om de afgelopen 70 jaar te overdenken en basisinformatie te verstrekken op een manier die begrijpelijk is, zelfs voor degenen die niet bekend zijn met World Vision. Het project streeft ernaar om als medium te dienen voor het ervaren van een ontwerp dat zowel eenvoudig als interessant is, en vermijdt eentonigheid terwijl het bewustzijn wordt verhoogd.

De inspiratie voor het ontwerp is ontleend aan het woord "geluk" dat over 70 jaar is opgebouwd. Het concept is "Geloof + Eenheid + Integratie + Leven + Droom = B.U.I.L.D," en het maakt gebruik van typografie op de omslag, waarbij letters worden gestapeld om een intuïtief grafisch element te creëren. Wanneer je het boek opent, laten de transparante film en het geperforeerde ontwerp tussen elk hoofdstuk, gevormd in een specifieke vorm, het licht schijnen op de gezichten van kinderen, wat een speels element toevoegt.

Het boek is vervaardigd met een zwarte hardboard kaft, en hot foil stamping op het zichtbare deel van de omslag vertegenwoordigt effectief het 'BUILD' stapelconcept. In de inleidende sectie van het boekje is een oranje zeefdruk op transparante film aangebracht, met de bedoeling om een stapelingseffect van alfabetten te creëren wanneer de pagina's worden overlapt.

Met een formaat van 210mm breed, 210mm hoog en 13mm diep, en 112 pagina's met een matte omslag en oranje hot foil stamping, is het boek een technisch meesterwerk. Het ontwerp is een samenwerking tussen creatieve leiders Sun-nam Kim en Yun-sik Son, met ontwerpers Bommina Choi en Hye-ryun Jung, en planner Su-jin Bang.

De doelgroep van het boek zijn PR-managers van bedrijven en instellingen. Het doel is om hun interesse te wekken in de activiteiten van World Vision die al 70 jaar deel uitmaken van ons leven, met de focus op hulp aan kinderen en hun lokale gemeenschappen. Het materiaal omvat een boekje en een samenvattende folder, waarbij de folder drie extra drukgangen heeft ondergaan om het continu aan een breder publiek voor te stellen. Dit boek dient als een waardevolle kans om de voetafdruk en geschiedenis van World Vision in de afgelopen zeventig jaar vast te stellen.

Dit project, gestart in augustus 2021 in Seoul, Zuid-Korea, en afgerond in februari 2022, heeft geresulteerd in een inhoud die sinds maart 2022 aan klanten wordt gedistribueerd. Als onderdeel van World Vision, dat zijn oorsprong vond in de ruïnes van de Koreaanse Oorlog, was het voor het team betekenisvol om de manuscripten van verschillende projectteams naadloos te integreren in een samenhangend project en het verhaal van World Vision's 70-jarige geschiedenis te vertellen. Ze ontwierpen lay-outs met veel aandacht voor detail, waarbij de 'BUILD' conceptuele ideeën werden opgenomen, en brachten betekenis in het projectconcept met visueel boeiende elementen.

De grootste uitdaging was om verschillende afdelingen samen te voegen tot een samenhangend geheel, terwijl een ontwerp werd behouden dat verenigd maar niet eentonig aanvoelt. Aangezien het een kunstboek betreft, was de uitdaging om het 'BUILD'-concept naadloos in het ontwerp te verwerken. Typografie en visuele elementen werden gebruikt om een richting te geven voor het bereiken van dit doel.

Dit ontwerp werd bekroond met de Bronzen A' Design Award in de A' Print en Published Media Design Award in 2024. De Bronzen A' Design Award wordt toegekend aan uitmuntende en creatief vindingrijke ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid bevestigen. Gewaardeerd voor het incorporeren van best practices in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, tonen ze sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen ze bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plaats wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yunsik Son
Afbeeldingscredits: Yunsik Son
Projectteamleden: Creative Director : Sun-nam Kim Creative Director : Yun-sik Son Designer : Bommina Choi Designer : Hye-ryun Jung Planning : Su-jin Bang
Projectnaam: World Vision Organization Overview
Projectklant: World Vision


World Vision Organization Overview IMG #2
World Vision Organization Overview IMG #3
World Vision Organization Overview IMG #4
World Vision Organization Overview IMG #5
World Vision Organization Overview IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp