Pool: Een interactieve boekomslag geïnspireerd door algen

Een ontwerp van Jin-Zhi Liao

Inleiding:

Een kleine vijver bedekt met algen vormde de inspiratie voor het ontwerp van de interactieve boekomslag genaamd "Pool". Ontwerper Jin-Zhi Liao wilde met dit kleurrijke ontwerp de diversiteit en interessante kanten van algen laten zien. Lezers kunnen zelfs de algen aanraken die zijn afgebeeld op de omslag.

De omslag van "Pool" is uniek in zijn soort. Jin-Zhi Liao heeft het uiterlijk van algen opnieuw vormgegeven met behulp van Chinese karakters en heeft verschillende soorten algen op de omslag geplaatst om lezers direct met het onderwerp te laten associëren. De algen zijn afgebeeld als tekeningen en bedekt met een transparante lak, wat zorgt voor een watereffect. Ze strekken zich uit over de hele omslag en creëren het beeld van een vijver vol algen. Op de binnenkant van de omslag is een kleine quiz ontworpen waarin lezers de namen van de algen kunnen leren kennen.

De omslag van "Pool" is gemaakt met behulp van verschillende technieken. De belangrijkste visuele elementen zijn bedekt met spotvernis om het levendige effect en de realistische textuur te benadrukken. De felle kleuren, zoals neon geel en groen, zorgen voor een opvallend ontwerp.

De afmetingen van "Pool" zijn 148 mm breed en 210 mm hoog, waardoor het een handzaam boek is dat gemakkelijk mee te nemen is.

Naast het visuele aspect bevat "Pool" ook een interactief element. Op de binnenkant van de omslag is een quiz ontworpen waarin lezers de juiste namen bij de algen kunnen kiezen. Dit zorgt voor een leuke en educatieve ervaring.

Het ontwerpproject van "Pool" begon en eindigde in december 2019 in Tainan, Taiwan. Het boek werd op 5 december 2019 in Taiwan gepubliceerd.

Het ontwerpen van een aantrekkelijke en opvallende omslag voor een wetenschappelijk boek was een uitdaging voor Jin-Zhi Liao. Het vereiste verschillende pogingen en brainstormsessies om tot het uiteindelijke ontwerp te komen.

"Pool" is een uniek en innovatief ontwerp dat de schoonheid en diversiteit van algen op een creatieve manier laat zien. Met zijn interactieve elementen en levendige kleuren is dit boek een must-have voor liefhebbers van kunst, design en wetenschap.

Afbeeldingscredits: Boekauteur in de oorspronkelijke taal: Ruth Kassinger Grafisch ontwerper: Jin-Zhi, Liao

Dit ontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Print en Published Media Design in 2022. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van "Pool" wordt gerespecteerd vanwege de integratie van de beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken. Het draagt bij aan een betere wereld door voldoening en positieve gevoelens te bieden.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Liao Jin-Zhi
Afbeeldingscredits: Book Author in original language: Ruth Kassinger Graphic Designer: Jin-Zhi, Liao
Projectteamleden: Liao Jin-Zhi
Projectnaam: Pool
Projectklant: Liao Jin-Zhi


Pool IMG #2
Pool IMG #3
Pool IMG #4
Pool IMG #5
Pool IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp