Caihu: Duurzame Sojaolie Verpakking Gemaakt van Plantenvezels

Een Innovatief Ontwerp van Zhangyong Hou

Inleiding

De traditionele verpakkingen voor sojaolie bestaan meestal uit plastic flessen of glazen flessen. Echter, plastic is niet milieuvriendelijk en glas is te omvangrijk voor verzending. Zhangyong Hou, een getalenteerde ontwerper, vond inspiratie in het zien van achtergelaten plantenstro. Hij bedacht dat het beter zou zijn om dit plantenstro om te zetten in plantaardige vezelflessen, die milieuvriendelijker en lichter zijn!

De Caihu sojaolie verpakking is een uniek ontwerp dat zich onderscheidt van andere verpakkingen. Na het oogsten van sojabonen, tarwe, suikerriet en andere landbouwproducten blijft er veel stro over. Dit stro wordt gerecycled om plantaardige vezels te extraheren en afbreekbare vezelflessen te maken. Deze vezelflessen vervangen plastic en glas en verminderen zo het gebruik van deze materialen. Na gebruik kunnen de flessen zelfs worden omgetoverd tot bloempotten voor planten. De vorm van de fles is geïnspireerd op de vorm van een sojaboon en zorgt voor een comfortabele grip. Daarnaast lijkt de buitenverpakking op een reusachtige sojaboon. Wanneer je de sojaolie inschenkt, lijkt het alsof er gouden sojaolie uit een volle sojaboon stroomt.

De Caihu sojaolie verpakking wordt gemaakt door plantenvezels zoals bagasse en sojabonenstro te recyclen en deze door middel van mallen tot flessen te persen. De fles heeft een inhoud van 550 ml en een hoogte van 260 mm. Het ontwerp is gericht op het bevorderen van duurzaamheid en het verminderen van afval.

Deze innovatieve verpakking heeft niet alleen een positieve impact op het milieu, maar is ook een visueel aantrekkelijk product. De verschillende patronen op de draagtassen geven het product een uniek en opvallend uiterlijk.

De Caihu sojaolie verpakking is een resultaat van uitgebreid onderzoek en experimenten om de veiligheid en het gebruik van de materialen te waarborgen. Het ontwerp is ontstaan uit de wens om verpakkingsmaterialen en vormen te innoveren, waardoor producten gemakkelijk te herkennen zijn in het schap en er gespreksstof ontstaat op sociale media.

Het project voor de Caihu sojaolie verpakking begon in juni 2021 in Dalian en werd voltooid in maart 2022, ook in Dalian.

Zhangyong Hou, de ontwerper achter dit baanbrekende ontwerp, heeft met de Caihu sojaolie verpakking een Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Packaging Design. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van industriële best practices en competente technische kenmerken. Het draagt bij aan een betere wereld door voldoening en positieve gevoelens te bieden.

De Caihu sojaolie verpakking is een perfect voorbeeld van hoe design en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan. Het laat zien dat het mogelijk is om milieuvriendelijke verpakkingsoplossingen te creëren die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn. Met dit innovatieve ontwerp hoopt Zhangyong Hou anderen te inspireren om ook na te denken over duurzame alternatieven in hun eigen ontwerpprojecten.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Zhangyong Hou
Afbeeldingscredits: #1#2#3#4#5 Creator Zhangyong Hou
Projectteamleden: Zhangyong Hou
Projectnaam: Caihu
Projectklant: Zhangyong Hou


Caihu IMG #2
Caihu IMG #3
Caihu IMG #4
Caihu IMG #5
Caihu IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp