Toji: Unieke Kaarsverpakkingen met Betekenisvolle Verhalen

Een Ontwerp van Xiaoman Fu

Inleiding

Toji is een collectie kaarsverpakkingen die geïnspireerd is door de Карачун-dag van het Magyarenvolk. Deze dag heeft de kortste daglichtperiode en de langste schaduwperiode. De oude Turkse mensen kwamen samen en staken een groot vreugdevuur aan om het einde van de lange koude nacht te vieren en ook door de vlammen. De warmte overwint de lange koude nacht. Daarom wordt de zonnewijzer gebruikt als het merklogo. Het ontwerpthema van de verpakkingsdozen is menselijkheid. De vier verhalen vertegenwoordigen moed, vertrouwen, eeuwigheid en liefde.

De Toji-kaarsverpakkingen zijn ontworpen om de kaarsen op een unieke manier te presenteren. Om de buitenkant van de doos beter te verbinden met de illustratie aan de binnenkant, is er een boogvormige uitsnede aan de voorkant gemaakt om het zichtbare gebied aan de binnenkant te vergroten. Het zichtbare gedeelte komt overeen met het voorbeeldgedeelte en presenteert het verhaal op een meer hiërarchische manier aan de kijker. De doos is gemaakt met een frosting-proces om de kwaliteit te verhogen. Afhankelijk van de verschillende verhalen zijn de hoofdkleuren lichtblauw, roze, geel en oranjebruin met een lage verzadiging, wat een beter effect heeft qua gevoel en visie.

De Toji-kaarsverpakkingen zijn gemaakt van 1000 g karton met een verhoogd proces aan de bovenkant en goudstempel in de interieurillustratie. De afmetingen van de doos zijn 100 mm breed x 100 mm diep x 120 mm hoog.

Elke illustratie is aangepast aan de verhalen uit de Toji-serie. De producten worden "levend" en uniek door de verhalen die ermee gepaard gaan. Consumenten kunnen de brieven lezen en illustraties bekijken om het verhaal achter elke geur te leren kennen.

Het Toji-project begon in juni 2021 en werd in september 2021 voltooid in Xiamen. Tijdens het project werd er een mix van onderzoeksmethoden gebruikt. Het team bezocht verschillende winkelcentra om het koopgedrag van consumenten te observeren. Uit online onderzoek bleek dat consumenten de voorkeur geven aan kaarsen van bekende merken wanneer de verpakkingen vertrouwd zijn. Het team wilde een game changer worden en de verpakkingsbalans op de markt doorbreken. De Toji-verpakkingen werden zelf ontwikkeld door de teamleden.

Het grootste uitdaging van het project was het modelleren van de dozen. Omdat er geen bekend model van de doos op de markt was, moest het team het ontwerp van de doos maken en blijven modelleren en aanpassen totdat de dozen door de fabriek konden worden geproduceerd.

De Toji-kaarsverpakkingen zijn bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Verpakkingsontwerp in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in expertise en innovatie. De Toji-verpakkingen illustreren een opmerkelijk niveau van excellentie en roepen positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

Met de Toji-kaarsverpakkingen wordt het branden van een kaars een betekenisvolle ervaring. Elk verhaal dat met de kaarsen wordt meegeleverd, voegt een extra laag van betekenis toe aan het moment van ontspanning en genot. De Toji-verpakkingen zijn niet alleen functioneel, maar ook een kunstwerk op zichzelf.

Beeldcredits: Moon Away Studio / Petrel


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Xiaoman Fu
Afbeeldingscredits: Image credit: Moon Away Studio / Petrel
Projectteamleden: Creative Director: Xiaoman Fu Illustrator: Cyan Hong
Projectnaam: Toji
Projectklant: Xiaoman Fu


Toji IMG #2
Toji IMG #3
Toji IMG #4
Toji IMG #5
Toji IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp