Daity Galaxy: Een Fantasierijke Duik in Kinderdromen

Ontwerper Mohsen Koofiani creëert magische ijsverpakking

De wereld van kinderfantasieën vormt de inspiratiebron voor de unieke ijsverpakking 'Daity Galaxy', ontworpen door Mohsen Koofiani.

In de belevingswereld van een kind zijn dromen en fantasieën onlosmakelijk verbonden met plezier en avontuur. Mohsen Koofiani heeft deze elementen vertaald naar een ijsverpakking die niet alleen kinderen, maar ook volwassenen terugvoert naar de onbezorgde tijd van hun jeugd. De 'Daity Galaxy' verpakkingen zijn een toonbeeld van creativiteit en innovatie in design, waarbij elk detail zorgvuldig is uitgedacht om de verbeelding te prikkelen.

De verpakkingen van 'Daity Galaxy' zijn meer dan alleen een omhulsel voor ijs. Ze vormen een poort naar verschillende fantasiewerelden, elk gekoppeld aan een specifieke ijssmaak. De illustraties, uitgevoerd in waterverftechniek, zijn het resultaat van uitgebreid onderzoek naar de belevingswereld van kinderen. De levendige kleuren en speelse afbeeldingen vertellen elk een eigen verhaal, waardoor de consument wordt uitgenodigd om zich onder te dompelen in een wereld van verbeelding en nostalgie.

De verpakking is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook functioneel doordacht. Met een inhoud van 600 ml biedt het voldoende ruimte voor ijsplezier. Bovendien is de verpakking voorzien van IML-technologie, verzegeling tegen manipulatie, en is het geschikt voor gebruik in de magnetron en vriezer. Deze technische specificaties garanderen dat het ijs in optimale staat blijft, terwijl het design de consument verleidt.

De interactie met de verpakking is zorgvuldig overwogen. IJs staat synoniem voor geluk en dromen, en de 'Daity Galaxy' verpakkingen versterken deze associaties door hun fantasierijke uitstraling. De combinatie van bijzondere beelden en aantrekkelijke kleuren maakt deze verpakkingen tot een effectief middel om de aandacht te trekken en een blijvende indruk achter te laten.

De ontwikkeling van dit project, dat in maart 2023 van start ging in Shiraz, Iran, is een continu proces waarbij de mentale beelden van kinderen centraal staan. De grootste uitdaging was het vertalen van deze beelden naar een ontwerp dat universeel aanspreekt. Het resultaat is een verpakking die niet alleen een product bevat, maar ook een verhaal vertelt en een ervaring biedt.

'Daity Galaxy' is niet onopgemerkt gebleven in de designwereld. Het project is bekroond met de Bronzen A' Design Award in 2024, een erkenning voor uitmuntend en creatief vernuftig design dat ervaring en vindingrijkheid bevestigt. Deze prijs onderstreept de bijdrage van het ontwerp aan het verbeteren van de kwaliteit van leven en het positief beïnvloeden van onze wereld.

Alle intellectuele eigendommen en het ontwerp van de verpakking zijn het werk van Mohsen Koofiani, die met 'Daity Galaxy' een onvergetelijke indruk achterlaat in de wereld van ijsverpakkingen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Mohsen Koofiani
Afbeeldingscredits: All of the images: Illustrator / Creator: Mohsen Koofiani
Projectteamleden: Mohsen Koofiani
Projectnaam: Daity Galaxy
Projectklant: Daity Galaxy


Daity Galaxy IMG #2
Daity Galaxy IMG #3
Daity Galaxy IMG #4
Daity Galaxy IMG #5
Daity Galaxy IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp