Sogurt Met Liefde en Alles Goeds: Een Vernieuwde Verpakking voor Froyo IJs

Een Ontwerp van Jimmy Chew

Inleiding

Sogurt, het bekende merk van frozen yoghurt, heeft een opvallende nieuwe verpakking gekregen. Ontwerper Jimmy Chew heeft de visuele communicatie van het merk vernieuwd, met als doel de persoonlijkheid van de merkeigenaar te weerspiegelen en positieve gevoelens over te brengen naar de consument. Het resultaat is een visuele identiteit die positiviteit en levendigheid uitstraalt.

De vernieuwde merkidentiteit en verpakkingssysteem leggen de nadruk op visuele helderheid en eenvoud, om de evolutie van het merk, de persoonlijkheid van de oprichter en de behoeften van de consumenten congruent weer te geven. De frisse kleuren weerspiegelen de toegankelijke, vrolijke, vrijgevochten en elegante stem van Sogurt. Het ontwerp toont een optimistische esthetiek met unieke overlappende illustraties die de fusie van de belangrijkste ingrediënten in elke heerlijk gezonde smaak personifiëren.

Jimmy heeft elk element in het verpakkingsontwerp zorgvuldig bestudeerd, van de kleuren en iconografie tot het lettertype en de materiaalkeuze. Het resultaat is een gebalanceerde afweging tussen esthetiek, productie-efficiëntie en ervaringsontwerp. Door plastic deksels te vervangen door papieren deksels, sluit het ontwerp naadloos aan bij de merkwaarden van Sogurt, namelijk het verspreiden van liefde en welzijn. Een positieve boodschap "Met Liefde en Alles Goeds Gemaakt" is geïntegreerd in het ontwerp om hun merkwaarden te benadrukken.

De verpakking is ontworpen met het oog op de gebruiker, om productinformatie duidelijk weer te geven zonder overweldigend te zijn. De informatiehiërarchie, leeservaring en visueel ontwerp zijn strategisch overwogen. Er is zorgvuldig gekeken naar de hoeveelheid informatie die wordt getoond, met gebruik van lay-out, lettertype en iconografie om de leesbaarheid te bevorderen.

Het project begon in augustus 2019 in Singapore en werd in oktober 2020 afgerond. De nieuwe verpakkingsontwerpen werden in januari 2021 op de markt gebracht. Voorafgaand aan het ontwerp werden interviews en feedbacksessies gehouden met de merkeigenaar en klanten om inzicht te krijgen in de uitdagingen van het bestaande verpakkingsontwerp op het gebied van constructie, productie en visueel ontwerp. Deze kennis is vervolgens geïntegreerd in de vernieuwde merkidentiteit en verpakking, om strategisch samen te werken met Sogurt's campagne om e-commerce uit te breiden en een breder publiek te bereiken.

Hoewel het creatieve proces werd uitgedaagd door de productie- en logistieke problemen als gevolg van de Covid-19-pandemie, is het uiteindelijk gelukt om de nieuwe verpakking en visuele ontwerpen te onthullen, zij het met een lichte vertraging.

Jimmy Chew heeft een verpakkingssysteem gecreëerd dat volledig in lijn is met het merk Sogurt en de persoonlijkheid van de oprichter. Met heldere pasteltinten die de toegankelijke, vrolijke, vrijgevochten en elegante stem van het merk weerspiegelen. Met zorgvuldige overweging van typografie en materiaalkeuze, toont het ontwerp unieke overlappende illustraties die de fusie van de belangrijkste ingrediënten in elke heerlijk gezonde smaak personifiëren. Met een positieve boodschap "Met Liefde en Alles Goeds Gemaakt".

Afbeeldingscredits: Afbeelding #1-4: Fotograaf Antelope Studios, 2021. Afbeelding #5: Fotograaf Sogurt, 2021.

Dit ontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Verpakkingsontwerp in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gewaardeerd vanwege hun integratie van beste praktijken in de industrie en competente technische kenmerken. Ze dragen bij aan vervulling en positieve gevoelens, en dragen zo bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jimmy Chew
Afbeeldingscredits: Image #1-4 : Photographer Antelope Studios, 2021. Image #5 : Photographer Sogurt, 2021.
Projectteamleden: Creative Director : Jimmy Chew Designer : Jimmy Chew
Projectnaam: Sogurt
Projectklant: Jimmy Chew


Sogurt  IMG #2
Sogurt  IMG #3
Sogurt  IMG #4
Sogurt  IMG #5
Sogurt  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp