Yanjing White Beer: Een Hommage aan Chinese en Duitse Cultuur

Een Uniek Liquor Package Ontworpen door Gen Xu en Feihu Han

De verpakking van Yanjing White Beer is geïnspireerd door de pure ingrediënten in mout en hop. Het hele pakket heeft een schildachtige uitstraling, die goed past bij de herkenbare slogan en de woorden "White Beer" benadrukt. Tegelijkertijd worden Chinese en Duitse culturele elementen, mout, hop en het Duitse voetbalteam gebruikt als decoratie, als eerbetoon aan Duitsland, de oorspronkelijke plek van witbier.

Yanjing White Beer is een nieuw merk dat wordt gepromoot door Yanjing Group en combineert de alcohol- en sportcultuur van China en Duitsland. De ontwerpelementen zijn gebaseerd op het uniform van het Duitse voetbalteam. De mout en hop symboliseren de fusie van oosterse en westerse cultuur, evenals respect voor de oorspronkelijke plek van witbier. Dit ontwerp helpt het concept van witbier te verspreiden en maakt de verpakking ook herkenbaarder.

De verpakking van Yanjing White Beer is gemaakt van recyclebaar aluminium (voor blikbier) en recyclebaar glas (voor flessenbier). De geïntegreerde fles bespaart materiaalkosten. Door de pure ingrediënten van bierbereiding, mout en hop, te presenteren, kunnen klanten de speciale en rijke smaak van bier proeven en een perfecte drinkervaring krijgen.

De blikjes Yanjing White Beer zijn ontworpen op basis van de grootte van de handpalm van de meeste klanten, zodat ze gemakkelijk vast te houden zijn en niet gemakkelijk uitglijden. De flessen Yanjing White Beer hebben een taps toelopend ontwerp, zodat klanten de fles op elke hoogte goed kunnen vastpakken. Het trekriemontwerp op de dop maakt het voor klanten mogelijk om deze gemakkelijk te openen zonder een opener, op elk moment en op elke plaats.

Het project werd gestart in september 2020 in Beijing en werd in november 2020 te koop aangeboden. Het ontwerp van Yanjing White Beer is gebaseerd op onderzoek waaruit bleek dat de meeste alcoholconsumenten streven naar hoogwaardige, individuele en kwalitatieve producten. Traditioneel witbier legt de nadruk op een buitenlandse achtergrond en Europese en Amerikaanse cultuur, wat niet aansluit bij de esthetiek en smaak van Chinese klanten. Het nieuwe ontwerp van Yanjing White Beer introduceert Chinese kenmerken op basis van deze traditie, wat het vertrouwen van Yanjing Beer in de Chinese cultuur laat zien.

Het ontwerp van Yanjing White Beer heeft de uitdaging aangegaan om de marktbekendheid van witbier te vergroten. Met innovatie op het gebied van fermentatie, materialen en vakmanschap leidt het de nieuwe trend van gezond drankgebruik. Tegelijkertijd doorbreekt het de marktsituatie van witbier, stimuleert het de consumptie van witbier, vernieuwt het de traditionele perceptie van witbier en bouwt het merkimago op door middel van het logo en de originele verpakking.

De verpakkingsontwerp van Yanjing White Beer combineert de Chinese en Duitse alcoholcultuur en sportcultuur en maakt een opvallende indruk. De combinatie van de kleur van het uniform van het Duitse voetbalteam en het beeld van mout en hop is een eerbetoon aan Duitsland, de oorsprong van witbier. Het schildvormige logo benadrukt de tekst "White Beer" en behoudt tegelijkertijd een visueel evenwicht. De conische flesvorm maakt het gemakkelijker om vast te houden voor gebruikers met verschillende handvormen. Gebruikers kunnen de fles op elk deel vastpakken zonder dat deze wegglijdt.

Het ontwerp van Yanjing White Beer is bekroond met de Bronze A' Design Award in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd omdat ze best practices op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie bevatten, sterke technische en creatieve vaardigheden vertonen en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Beijing Yanjing Brewery Co., Ltd.
Afbeeldingscredits: Beijing Yanjing Brewery Co., Ltd.
Projectteamleden: Feihu Han Gen Xu Da Wu
Projectnaam: Yanjing White Beer
Projectklant: Beijing Yanjing Brewery Co., Ltd.


Yanjing White Beer IMG #2
Yanjing White Beer IMG #3
Yanjing White Beer IMG #4
Yanjing White Beer IMG #5
Yanjing White Beer IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp