Jxb Probiotics: Een Verpakking Geïnspireerd door de Ruimte

Een Unieke en Milieuvriendelijke Verpakking voor Probiotica

Probiotica zijn als onze persoonlijke bodyguards, maar dan van binnen. Deze gedachte vormde de inspiratie voor de Jxb Probiotics verpakking, ontworpen door Tiger Pan.

De markt voor probiotica in China maakt momenteel een chaotische maar snelle ontwikkeling door, waarbij verpakkingen vaak niet aan de standaarden voldoen. Dit weerspiegelt een gebrek aan erkenning bij consumenten. Geïnspireerd door een kleine ruimtevaarder die naar de sterrenhemel kijkt en de verantwoordelijkheid draagt om ons lichaam te beschermen, heeft Tiger Pan een verpakking ontworpen die niet alleen functioneel is, maar ook een zorgzame persoonlijkheid uitstraalt en een gevoel van wetenschappelijke expertise overbrengt.

De verpakking is gemaakt van 100% recyclebaar karton en bedrukt met FSC-gecertificeerde VOC-vrije en oplosmiddelvrije UV-inkten. Hierdoor is het productieproces veiliger voor het milieu en heeft het vrijwel geen CO2-uitstoot.

De Jxb Probiotics verpakking heeft een diameter van 137 mm en een hoogte van 130 mm. De binnenste doos heeft een diameter van 24 mm en een hoogte van 45 mm.

De unieke vorm van de verpakking, geïnspireerd door de ruimtevaarder, onderscheidt zich van andere probiotica verpakkingen op de markt. Het herinnert mensen eraan om aandacht te besteden aan hun darm- en maaggezondheid.

De kleine ruimtevaarder is niet alleen geliefd bij consumenten, maar kan ook worden hergebruikt als speels object, zoals een auto-accessoire of een minivaasje.

De Jxb Probiotics verpakking is ontworpen in Shenzhen en het project liep van september 2021 tot augustus 2022.

Tiger Pan, de hoofdontwerper, werd bijgestaan door Yahui Wang als assistent-ontwerper, Zhangkun Xie en Miaorong Lu als technische ondersteuning, en Lei Peng als projectmanager.

De Jxb Probiotics verpakking is niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk. Het moderne ontwerp spreekt consumenten aan en draagt bij aan de merkbeleving van JXB.

Deze unieke verpakking heeft ook erkenning gekregen in de vorm van de Bronze A' Design Award in de categorie Verpakkingsontwerp in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met de Jxb Probiotics verpakking wordt niet alleen de gezondheid van consumenten beschermd, maar ook het milieu. Het gebruik van recyclebaar materiaal en milieuvriendelijke productieprocessen draagt bij aan een duurzamere toekomst.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: TIGER PAN
Afbeeldingscredits: Tiger Pan
Projectteamleden: Chief Designer:Tiger Pan Assistant Designer:Yahui Wang Technical Support: Zhangkun Xie Technical Support: Miaorong Lu Project Manager: Lei Peng
Projectnaam: Jxb Probiotics
Projectklant: TIGER PAN


Jxb Probiotics IMG #2
Jxb Probiotics IMG #3
Jxb Probiotics IMG #4
Jxb Probiotics IMG #5
Jxb Probiotics IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp