Autumn Sky: Een Uniek Chinees Maancake Geschenkdoos Ontwerp

Een combinatie van traditie en innovatie

Inleiding

De Autumn Sky is een uniek Chinees maancake geschenkdoos ontwerp dat de interactie tussen licht en schaduw, traditie en mode weerspiegelt. Geïnspireerd door de ramen van het oude China, waar dun papier werd gebruikt om het glas te vervangen, combineert dit ontwerp kunst en functionaliteit op een prachtige manier.

Ontwerper JiaXin Qiu heeft met dit ontwerp de traditionele Chinese maancake geschenkdoos naar een hoger niveau getild. De geschenkdoos is niet alleen een verpakking, maar ook een lamp die 's avonds een prachtig schouwspel van licht en schaduw op de muur projecteert. Het ontwerp is voorzien van lasergesneden patronen van bladeren, dieren en golven, die zorgvuldig zijn uitgewerkt om een betoverend effect te creëren.

Ontwerpkenmerken

De Autumn Sky maancake geschenkdoos is gemaakt van multikleurig zilverpapier dat met behulp van een laser is gegraveerd. Aan de achterkant van het papier is een mat PVC-vel bevestigd om het zicht van dichtbij en veraf te scheiden. De deksel is gemaakt van transparant acryl, waardoor het licht prachtig wordt verspreid. De geschenkdoos bevat acht maancakes, messen en vorken, en een elektronische kaars. De ontwerpelementen zijn wolken, golven en bossen, die samen een sfeer van rust en sereniteit creëren.

Interactie en Gebruik

Het gebruik van de Autumn Sky maancake geschenkdoos is eenvoudig en intuïtief. Open de deksel en haal de doos met de kaars en het bestek eruit. Plaats de maancakes op de bodem van de doos en steek de kaars aan. Het licht zal door de lasergesneden patronen aan de zijkant van de doos een prachtig schouwspel van licht en schaduw op de muur projecteren.

Ontwerplocatie en Tijdlijn

Het Autumn Sky project is in juli 2020 voltooid in Shanghai, China. Het ontwerp is het resultaat van zorgvuldig onderzoek en ontwikkeling om de perfecte balans te vinden tussen luxe en kosten. Door gebruik te maken van lasergesneden karton als hoofdmateriaal, is het gelukt om een geavanceerd ontwerp te creëren tegen een betaalbare prijs.

Erkenning en Prestaties

Het Autumn Sky ontwerp heeft de Bronze A' Packaging Design Award gewonnen in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit. Het ontwerp combineert kunst, wetenschap, design en technologie op een unieke manier en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met de Autumn Sky maancake geschenkdoos heeft ontwerper JiaXin Qiu een perfecte balans gevonden tussen traditie en innovatie. Dit unieke ontwerp combineert functionaliteit met esthetiek en creëert een betoverende ervaring voor de ontvanger. Het is een ware blikvanger die de schoonheid van de Chinese cultuur en ambachtelijke tradities viert.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: JiaXin Qiu
Afbeeldingscredits: JiaXin Qiu
Projectteamleden: JiaXin Qiu
Projectnaam: Autumn Sky
Projectklant: JiaXin Qiu


Autumn Sky IMG #2
Autumn Sky IMG #3
Autumn Sky IMG #4
Autumn Sky IMG #5
Autumn Sky IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp