De Mouled Bonbon: Een Moderne Draai aan een Oude Traditie

Een Verfrissend Nieuwe Verpakking voor Traditionele Mouled Snoepjes

In een wereld waar traditie en moderniteit samenkomen, brengt de Mouled Bonbon verpakking een frisse kijk op een eeuwenoude viering. Deze innovatieve verpakking, ontworpen door Kamal Rizk van Bold Branding, combineert folklore iconen met levendige kleuren en strakke lijnen, waardoor een traditioneel product een modern en jeugdig uiterlijk krijgt.

De Mouled viering, een van de bekendste Islamitische folklore festivals, dient als de belangrijkste inspiratie voor dit project. Het viert de geboortedag van de profeet en is gevuld met vrolijke festivals, kleurrijke folklore ornamenten en speciale notensnoepjes die alleen voor deze dag worden gemaakt. Deze snoepjes zijn in de loop der generaties traditionele geschenken geworden, samen met de iconische pop- en ridder speelgoedjes die jaarlijks worden gevierd.

Wat de Mouled Bonbon verpakking uniek maakt, is het ontwerpconcept dat is gebaseerd op het integreren van het Bonbon-element met de traditionele feestelijke folklore-iconen. De verpakking is verrijkt met levendige kleuren en bevat de beroemde Mouled pop, ridder, paard, het boze oog en de vredige duif. Alle elementen vormen samen de vorm van bonbons, die het product binnenin vertegenwoordigen.

Deze samengestelde containers bestaan uit een buislichaam gemaakt van 100% gerecycled papier, afgesloten met een tinplaat basis en deksel bedekt met een plastic deksel voor bescherming na opening. De technische specificaties van de verpakking zijn een buisdiameter van 100 x 100 x 270. Het ontwerp is zo gemaakt dat het gemakkelijk te openen is, met een beschermende bovenkant die de Mouled Bonbon notensnoepjes vers en knapperig houdt.

De uitdaging van dit project was om een moderne verpakking te ontwerpen voor een traditioneel product dat al sinds de 11e eeuw in Egypte wordt gevierd. Door het rijke folklore thema te vereenvoudigen tot de belangrijkste iconen, is het gelukt om een minimalistisch ontwerp te creëren met heldere geometrische lijnen en opvallende kleuren, die de traditionele elementen op een moderne en jeugdige manier communiceren.

Deze Mouled Bonbon verpakking is een moderne interpretatie van een eeuwenoude viering. Het is een bewijs van hoe innovatie en traditie hand in hand kunnen gaan, en hoe een frisse blik op een oud product het een nieuw leven kan geven. Het ontwerp is bekroond met de Iron A' Packaging Design Award in 2023, een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: BOLD Branding
Afbeeldingscredits: Image #1: Illustrator Kamal Rizk, 2022 Image #2: Illustrator Kamal Rizk, 2022 Image #3: Illustrator Kamal Rizk, 2022 Image #4: Illustrator Kamal Rizk, 2022 Image #5: Illustrator Kamal Rizk, 2022
Projectteamleden: Lead designer: Kamal Rizk Project manager: Sarah El Kasaby
Projectnaam: Mouled Bonbon
Projectklant: BOLD Branding


Mouled Bonbon IMG #2
Mouled Bonbon IMG #3
Mouled Bonbon IMG #4
Mouled Bonbon IMG #5
Mouled Bonbon IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp