Yihe Dim Sum: Een Revolutie in Verpakkingsontwerp

Ye Zhang's Creatie Vermengt Cultureel Erfgoed met Moderne Esthetiek

In het hart van de Chinese culturele renaissance introduceert Ye Zhang's Yihe Dim Sum een verfrissende kijk op traditionele verpakkingskunst.

De Yihe Dim Sum, een innovatief project van ontwerper Ye Zhang, is niet zomaar een verpakking voor Beijing-stijl gebakjes; het is een artistieke brug tussen het verleden en het heden. De verpakking, die de culturele essentie van het Zomerpaleis belichaamt, is ontworpen met het oog op de verwachte toestroom van 20 miljoen bezoekers in 2024. Het doel is om niet alleen de smaakpapillen te verwennen, maar ook om een visuele en spirituele verbinding met het rijke culturele erfgoed te bieden.

Ye Zhang heeft voor deze verpakking vier iconische locaties van het Zomerpaleis uitgekozen om de vier verschillende smaken te vertegenwoordigen. De illustraties zijn een fusie van traditionele Chinese architectuur en popart, met elementen uit traditionele schilderijen in een collagevorm. Deze benadering zorgt voor een krachtige visuele indruk en zet een nieuwe standaard voor de verpakking van traditionele Chinese gebakjes, die aansluit bij de esthetische voorkeuren van de jongere generatie.

De technologie achter de realisatie van de Yihe Dim Sum-verpakking is even indrukwekkend als het ontwerp zelf. Met UV-technologie en een speciaal papieren tussenlaagje, gecombineerd met een zwavelzuur papieren compartiment, is de verpakking niet alleen duurzaam en stevig, maar ook esthetisch aantrekkelijk. De zijtekst is met een bronzen drukproces vervaardigd en de randen zijn met een stansproces afgewerkt.

De afmetingen van de verpakking zijn zorgvuldig gekozen om zowel functionaliteit als esthetiek te waarborgen. Met een buitenverpakking van 230mm bij 230mm bij 60mm en een binnenverpakking van 110mm bij 110mm bij 45mm, biedt Yihe Dim Sum een elegante en praktische manier om deze gebakjes te presenteren en te schenken.

De verkoop van Yihe Dim Sum vindt plaats in de offline cadeauwinkel van het Zomerpaleis en op de officiële website. Bezoekers kunnen deze smakelijke souvenirs ook aanschaffen tijdens hun bezoek aan het Zomerpaleis, om ze te consumeren of als geschenk mee te nemen.

De ontwikkeling van Yihe Dim Sum begon in maart 2023 in Beijing en werd in december van datzelfde jaar voltooid. In januari 2024 werd het project gelanceerd in het Zomerpaleis, waar het direct een sociale sensatie werd en een positieve beoordeling ontving. Het project heeft nieuwe culturele innovatie en vitaliteit in het Zomerpaleis geïnjecteerd en biedt nieuwe perspectieven en trends voor de verpakking van traditionele Chinese gebakjes.

De grootste uitdaging voor Ye Zhang en zijn team was het verenigen van traditionele architectuur met moderne verpakkingsstijlen en het versterken van de band tussen traditionele hofgebakjes en jonge consumenten, terwijl tegelijkertijd de waardering en liefde voor de traditionele Chinese architectuurcultuur werd vergroot.

Yihe Dim Sum is een toonbeeld van hoe traditionele elementen opnieuw geïnterpreteerd kunnen worden in een moderne context, waardoor een nieuwe dimensie aan de ervaring van cultureel erfgoed wordt toegevoegd. Het project van Ye Zhang heeft niet alleen een Bronzen A' Verpakkingsontwerp Award in 2024 gewonnen, maar het heeft ook de manier waarop we naar culturele producten kijken, fundamenteel veranderd.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Beijing Jiaotong University
Afbeeldingscredits: This work is all original images not copyrighted.
Projectteamleden: Design Director:YeZhang Art Director:YangMao Art Director:XingxingLi Lead Designer:XiaoyiWang Designer:XiaoyuanQin Designer:YuzhengLei Designer:YeLin Designer:LeSun Designer:XiaoYuZhou
Projectnaam: Yihe Dim Sum
Projectklant: Beijing Jiaotong University


Yihe Dim Sum IMG #2
Yihe Dim Sum IMG #3
Yihe Dim Sum IMG #4
Yihe Dim Sum IMG #5
Yihe Dim Sum IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp