Guotai Panda: Bionische Chinese Baijiu-verpakking geïnspireerd door de panda

Een uniek ontwerp van het Venus-team voor Guotai Winery

Inleiding:

De Guotai Panda is een opvallende wijnfles met een panda-thema, ontworpen door het Venus-team voor Guotai Winery in Guizhou, China. Dit unieke ontwerp combineert abstracte bionische vormen met ergonomie om een interactieve en esthetisch aantrekkelijke verpakking te creëren. Geïnspireerd door de mystieke panda en de oosterse filosofie, is de Guotai Panda een eerbetoon aan de Chinese cultuur en een uitnodiging om een emotionele band te creëren met de consumenten.

De Guotai Panda is een keramische wijnfles met een inhoud van 500 ml en een alcoholpercentage van 53% vol. Het ontwerp is geïnspireerd op de panda en maakt gebruik van abstracte bionische vormen om de essentie van dit geliefde dier vast te leggen. In de groef van de fles is een abstracte panda-arm gecreëerd, die niet alleen een antislipfunctie heeft, maar ook een gevoel van interactie met de panda creëert wanneer de fles wordt vastgehouden.

De vorm van de fles is dynamisch en gestroomlijnd, waardoor een gevoel van beweging en energie wordt overgebracht. Het kleurenschema van zwart, wit en goud benadrukt de oosterse filosofie en voegt een vleugje elegantie toe aan het ontwerp. De combinatie van abstracte vormen, ergonomie en kleuren maakt de Guotai Panda een unieke en aantrekkelijke verpakking.

Het ontwerpproces van de Guotai Panda begon in januari 2022 in China en werd in dezelfde maand voltooid. Het Venus-team heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar panda's en de Chinese cultuur om een diepgaand begrip van het onderwerp te krijgen. Door de panda op een abstracte manier weer te geven, wilden ze de consumenten uitnodigen om een emotionele band te creëren met de Chinese panda-cultuur.

Het ontwerpen van de Guotai Panda bracht enkele uitdagingen met zich mee, zoals het creëren van een unieke flesvorm die de panda zou vertegenwoordigen en tegelijkertijd aan de kostenvereisten van de klant zou voldoen. Het Venus-team heeft deze uitdagingen met succes overwonnen en een verpakking gecreëerd die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is.

De Guotai Panda heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Packaging Design in 2022. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die uitblinken in creativiteit en innovatie en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven. Het Venus-team heeft met de Guotai Panda een ontwerp gecreëerd dat zowel technisch als artistiek uitmuntend is.

De Guotai Panda is niet zomaar een verpakking, maar een kunstwerk dat de schoonheid van de panda en de rijke Chinese cultuur viert. Het nodigt consumenten uit om een emotionele band te creëren met de panda en de oosterse filosofie. Met zijn unieke ontwerp en interactieve functie is de Guotai Panda een ware blikvanger in de wereld van verpakkingsontwerp.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jiahuizi Xu
Afbeeldingscredits: Image #1: Packaging Designer Jiahuizi Xu, SHENZHEN BAIXINGLONG CREATIVE PACKAGING, 2022. Image #2: Packaging Designer Jiahuizi Xu, SHENZHEN BAIXINGLONG CREATIVE PACKAGING, 2022. Image #3: Packaging Designer Jiahuizi Xu, SHENZHEN BAIXINGLONG CREATIVE PACKAGING, 2022. Image #4: Packaging Designer Jiahuizi Xu, SHENZHEN BAIXINGLONG CREATIVE PACKAGING, 2022. Image #5: Packaging Designer Jiahuizi Xu, SHENZHEN BAIXINGLONG CREATIVE PACKAGING, 2022. Video Credits: Packaging Designer Jiahuizi Xu, SHENZHEN BAIXINGLONG CREATIVE PACKAGING, 2022.
Projectteamleden: Venus Team
Projectnaam: Guotai Panda
Projectklant: Jiahuizi Xu


Guotai Panda IMG #2
Guotai Panda IMG #3
Guotai Panda IMG #4
Guotai Panda IMG #5
Guotai Panda IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp