Designnaam: Strings Leisure Chair

Ontwerper: Wei Jingye en Zhang Xuechen

Inleiding:

De Strings Leisure Chair is een uniek meubelstuk dat geïnspireerd is op de vorm en het concept van snaren. Ontwerpers Wei Jingye en Zhang Xuechen hebben metalen draden gebruikt als het belangrijkste materiaal om een stoel te creëren die zowel visueel als auditief synesthesie opwekt. Met zijn vloeiende vorm en comfortabele zitpositie biedt deze stoel een unieke ervaring voor liefhebbers van kunst, design en comfort.

De Strings Leisure Chair is een perfecte combinatie van functionaliteit en esthetiek. Het ontwerp is gebaseerd op de vorm van snaren en de buitenste contour van de stoel vormt een ring. Dit creëert niet alleen een visueel aantrekkelijk effect, maar zorgt ook voor een aangename zitervaring. De stoel is ontworpen met het oog op comfort en functionaliteit, en kan worden gebruikt voor ontspanning, lezen, thee drinken en andere vormen van vrijetijdsbesteding.

Wat deze stoel echt uniek maakt, is het gebruik van 304 wit staal als het belangrijkste materiaal. Dit type staal is duurzaam, corrosiebestendig en perfect geschikt voor buigbewerkingen. Het productieproces omvat het snijden, buigen, lassen en polijsten van de metalen draden om de gewenste vorm te bereiken. Het resultaat is een stoel die niet alleen functioneel is, maar ook een prachtig kunstwerk op zichzelf.

Met afmetingen van 740 mm x 820 mm x 915 mm is de Strings Leisure Chair geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Het lichte gewicht en de duurzaamheid van het witte staal maken het een ideale keuze voor buitenmeubilair. Of het nu in een tuin, op een terras of in een openbare ruimte wordt geplaatst, deze stoel zal zeker de aandacht trekken en een gespreksonderwerp zijn.

Het ontwerp van de Strings Leisure Chair is ontstaan in maart 2021 in Shenyang en werd voltooid in juni 2021. Het werd voor het eerst tentoongesteld in het museum van de Lu Xun Academy of Fine Arts in Shenyang. Het ontwerpteam, bestaande uit Wei Jingye, Wang Yiqin, Zhang Wenyang, Wu Wenhao, Chen Yuxuan en Zhang Xuechen, heeft nauw samengewerkt om dit unieke meubelstuk tot leven te brengen.

De Strings Leisure Chair heeft al erkenning gekregen voor zijn uitstekende ontwerp. Het ontving de Bronze A' Design Award in de categorie Meubelontwerp in 2022. Deze prijs erkent en beloont ontwerpen die uitblinken in creativiteit en vakmanschap, en bijdragen aan de verbetering van de kwaliteit van leven.

Met zijn unieke ontwerp, comfortabele zitpositie en visuele aantrekkingskracht is de Strings Leisure Chair een must-have voor liefhebbers van design en kunst. Of het nu binnen of buiten wordt geplaatst, deze stoel zal zeker een statement maken en een stijlvolle toevoeging zijn aan elke ruimte.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wei Jingye
Afbeeldingscredits: Wei Jingye
Projectteamleden: Wei Jingye Wang Yiqin Zhang Wenyang Wu Wenhao Chen Yuxuan Zhang Xuechen
Projectnaam: Strings
Projectklant: Wei Jingye


Strings IMG #2
Strings IMG #3
Strings IMG #4
Strings IMG #5
Strings IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp