Innovatie in Zitcomfort: Royan Sofa

Een Meubelstuk Geïnspireerd door Kalligrafische Kunst

Ontdek de Royan sofa, een meubelstuk waarin de schoonheid van Nasta'liq kalligrafie en modern design samenkomen.

Esmail Ghadrdani, een ontwerper met een passie voor de esthetiek van kalligrafie, heeft een unieke sofa gecreëerd die de essentie van de Nasta'liq schrijfstijl belichaamt. Deze stijl, die zijn oorsprong vindt in Iran en veel islamitische landen, staat bekend om zijn vloeiende lijnen en esthetische aantrekkingskracht. De Royan sofa vertaalt deze traditionele kunstvorm naar een hedendaags meubelstuk dat niet alleen een lust voor het oog is, maar ook een nieuwe dimensie toevoegt aan het concept van zitmeubilair.

Wat de Royan sofa onderscheidt, is zijn dubbelzijdige ontwerp, waardoor gebruikers aan beide kanten kunnen zitten. Dit maakt de sofa bijzonder geschikt voor openbare ruimtes zoals eersteklas wachtkamers, bibliotheken en luxe hotellobby's. De geïntegreerde ruimtes voor boeken en bloemen verrijken de ervaring van de gebruiker, terwijl de organische vormen een visueel statement maken in elke omgeving.

De realisatie van de Royan sofa vereiste geavanceerde productietechnologieën. De houten frameconstructie is vervaardigd met behulp van CNC-bewerking om de complexe, driedimensionale vormen te creëren. De afwerking met OSMO waxolie zorgt voor een duurzaam en esthetisch oppervlak. Voor de bekleding is gekozen voor een combinatie van polyurethaanschuim en hoogwaardig leer of stof, wat bijdraagt aan het comfort en de luxe uitstraling van de sofa.

Met afmetingen van 400 cm breed, 150 cm diep en 100 cm hoog, is de Royan sofa een imposant meubelstuk dat de aandacht trekt. De ontwerper heeft ook gedacht aan functionaliteit; de sofa is uitgerust met draadloze opladers en de armleuningen zijn zo vormgegeven dat ze verschillende manieren van leunen ondersteunen. De metalen randen aan de basis zorgen voor extra duurzaamheid en de afgeronde vormen garanderen stabiliteit.

De ontwikkeling van de Royan sofa, voltooid in juli 2023 in Esfarayen, Iran, was een proces van zorgvuldig onderzoek en ontwerp. Ghadrdani's streven was om een meubelstuk te creëren dat niet alleen esthetisch vernieuwend was, maar ook een optimale ervaring bood voor speciale ruimtes. De grootste uitdaging lag in het vormgeven van een uniek en functioneel ontwerp dat de schoonheid van de Nasta'liq kalligrafie eerde.

Deze inspanningen bleven niet onopgemerkt; de Royan sofa werd bekroond met de Zilveren A' Design Award in 2024, een erkenning voor topontwerpen die uitblinken in creativiteit, vakmanschap en innovatie. Esmail Ghadrdani's werk illustreert een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en introduceert een gevoel van verwondering en bewondering in de wereld van meubeldesign.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Esmail Ghadrdani
Afbeeldingscredits: Esmail Ghadrdani
Projectteamleden: Esmail Ghadrdani
Projectnaam: Royan
Projectklant: Esmail Ghadrdani


Royan IMG #2
Royan IMG #3
Royan IMG #4
Royan IMG #5
Royan IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp