Taiwan Imagery: Een Unieke Stoel die Traditionele Taiwanese Cultuur Eert

Een Ontwerp van Yi-Ju Tseng

Inleiding:

De Taiwan Imagery stoel is een uniek ontwerp dat de traditionele cultuur van Taiwan eert en herinterpreteert. Ontwerper Yi-Ju Tseng heeft de iconische KA-TSI tas, die veel gebruikt wordt door Taiwanese mensen, en de Tai-Shi stoel uit vroegere Taiwanese huizen samengebracht in dit innovatieve ontwerp. Met behulp van bulrush (phôo tsháu) en aluminium heeft Tseng een stoel gecreëerd die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is.

De KA-TSI tas, oorspronkelijk gemaakt van gevlochten bulrush (phôo tsháu), is een belangrijk onderdeel van de Taiwanese cultuur. Tseng heeft deze traditionele tas gecombineerd met de Tai-Shi stoel, een klassiek Chinees meubelstuk dat vroeger veel gebruikt werd in Taiwan. Door deze twee elementen samen te voegen, heeft Tseng een unieke stoel gecreëerd die de traditionele cultuur van Taiwan weerspiegelt.

De Taiwan Imagery stoel heeft een afmeting van 500mm x 980mm x 710mm en is opgebouwd uit drie delen: de rugleuning, het zitkussen en de poten. Deze delen worden eenvoudig gemonteerd met behulp van schroeven, waardoor de stoel gemakkelijk te vervoeren is en efficiënt geproduceerd kan worden.

Het productieproces van de Taiwan Imagery stoel was echter niet zonder uitdagingen. De speciale kromming van de stoel maakte het moeilijk om fouten te voorkomen. Na vele experimenten heeft Tseng ervoor gekozen om een mal te gebruiken om de vorm van de stoel te controleren en zo de kwaliteit te waarborgen.

Het ontwerp van de Taiwan Imagery stoel is niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk. Door de fusie van de KA-TSI tas en de Tai-Shi stoel heeft Tseng een nieuw leven en een nieuwe betekenis gegeven aan deze traditionele objecten. Het ontwerp is een eerbetoon aan de rijke cultuur van Taiwan en een uitdrukking van esthetische expressie.

De Taiwan Imagery stoel is ontworpen door Yi-Ju Tseng en is bekroond met de Iron A' Design Award in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van de Taiwan Imagery stoel integreert industriestandaarden en technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld.

Met de Taiwan Imagery stoel brengt Yi-Ju Tseng de traditionele cultuur van Taiwan tot leven en laat hij zien dat design een krachtig middel is om cultureel erfgoed te behouden en te promoten. Dit unieke ontwerp is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis en tradities van Taiwan en een inspiratie voor toekomstige ontwerpers.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yi Ju Tseng
Afbeeldingscredits: Yi Ju Tseng
Projectteamleden: Yi Ju Tseng
Projectnaam: Taiwan Imagery
Projectklant: Yi Ju Tseng


Taiwan Imagery IMG #2
Taiwan Imagery IMG #3
Taiwan Imagery IMG #4
Taiwan Imagery IMG #5
Taiwan Imagery IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp