Bisu: Het Eerste Kurken Bed ter Wereld dat Functionaliteit, Welzijn en Design Combineert

Een Innovatieve Creatie van Matteo Congiu

Genoemd naar het Sardijnse woord voor "droom", zal dit prachtige frame ontworpen door Matteo Congiu zorgen voor een uitstekende slaapervaring dankzij zijn strakke en cleane lijnen. In BISU zit de essentie van het OTQ-merk: de kwaliteit van slaap wordt de kwaliteit van leven. Daarom betekent slapen op kurk jezelf verliezen in de geschiedenis van je land, plaatsen, herinneringen, taal, maar ook de zintuiglijke en tactiele eigenschappen van het materiaal. Het betekent beter slapen om langer te leven.

BISU is het eerste kurken bed ter wereld dat functionaliteit, ethiek van welzijn en design combineert. De afwezigheid van metalen onderdelen, de natuurlijkheid van kurk en de antistatische eigenschappen beschermen de slaap tegen de destabiliserende werking van magnetische en elektrostatische stromen.

Dit bed is 100% met de hand gemaakt in Sardinië, met Sardijnse kurk. Met afmetingen van 2200 mm x 2000 mm x 350 mm biedt het een ruime en comfortabele slaapruimte.

BISU is het enige bed ter wereld dat volledig van kurk is gemaakt en erin slaagt functionaliteit en design te combineren. In het Bisu-bed zijn geen metalen onderdelen aanwezig en dankzij kurk, een 100% natuurlijk en antistatisch materiaal, worden alle spanningen die invloed hebben op de rust opgelost.

Het project begon in 2017 in Ortacesus, Sardinië. Na maanden van onderzoek en testen was het product klaar om voor het eerst te worden gepresenteerd op de IMM in Keulen in 2018. Hetzelfde jaar werd het ook gepresenteerd in Dubai Downtown Design. Vervolgens werd het tentoongesteld op het London Design Festival in 2019, Boutique Design New York in 2021 en Maison & Objet in Parijs in 2022.

Een goede nachtrust en een goede regeneratieve slaap zijn aspecten om rekening mee te houden, aangezien deze een grote impact hebben op hoe we de volgende dag beleven. Ons lichaam trekt tijdens rust magnetische golven en statische elektriciteit aan, die onze dagelijkse slaap verstoren en op de lange termijn ernstige psychofysieke problemen en emotionele stoornissen veroorzaken. Metalen elementen zoals schroeven en verbindingen, die zich in de meeste bedden bevinden, verhogen de elektrostatische stromen, die door ons lichaam gaan en het tot een echte magneet maken.

Het ontwerp van de structuur was niet sterk genoeg, dus het was noodzakelijk om te werken aan nieuwe verbindingen voor de interne structuur zonder het ontwerp te wijzigen. De rondingen van het bed zijn noodzakelijk omdat ze voorkomen dat magnetische stromen zich aan het oppervlak van het bed hechten. Het ontwerp is geïnspireerd op Japanse meubels en stijl, minimalistisch en essentieel.

Bisu is het eerste kurken bed ter wereld dat functionaliteit, ethiek van welzijn en design combineert. De afwezigheid van metalen onderdelen, de natuurlijkheid van kurk en de antistatische eigenschappen beschermen de slaap tegen de destabiliserende werking van magnetische en elektrostatische stromen. De aanwezigheid van elektrostatische en elektromagnetische stromen vormt een van de meest voorkomende vijanden voor de kwaliteit van onze rust. Bisu, met de eigenschappen die inherent zijn aan kurk, elimineert de negatieve werking van elke uitwendige kracht en herstelt kwaliteit en balans in een gezonde slaap.

Dit ontwerp werd bekroond met de Bronzen A' Design Award in 2023 in de categorie Meubelontwerp. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd omdat ze best practices op het gebied van kunst, wetenschap, design en technologie bevatten, sterke technische en creatieve vaardigheden vertonen en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Matteo CONGIU
Afbeeldingscredits: Matteo CONGIU
Projectteamleden: Matteo Congiu
Projectnaam: Bisu
Projectklant: Matteo CONGIU


Bisu IMG #2
Bisu IMG #3
Bisu IMG #4
Bisu IMG #5
Bisu IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp