Wall O: Een Slimme en Elegante Muurcapsule

Een Ontwerp van Gurtner Gregoire

Inleiding

De Wall O, ontworpen door Gurtner Gregoire, is een uniek en innovatief meubelstuk dat dienst doet als een comfortabele muurcapsule. Of het nu thuis, op kantoor of in een wachtkamer is, deze capsule biedt een beschermende cocon die je beschermt tegen lawaai en nieuwsgierige blikken. Met zijn radicale en minimalistische lijnen is de Wall O ontworpen om de ideale ruimte te bieden om comfortabel te ontspannen en je gedachten de vrije loop te laten.

De inspiratie voor dit ontwerp kwam voort uit de wens om een zitplaats te creëren op een grote, ongebruikte muur van een huis. Na het radicaal vormgeven van de capsule, werd de vorm ervan duidelijk. De uitdaging was om de zitplaats onzichtbaar aan de muur te bevestigen, terwijl deze licht en ingetogen bleef, alsof het nieuwsgierigheid naar een ongebruikelijke zitplaats stimuleert.

Wat de Wall O onderscheidt van andere ontwerpen is het intelligente en elegante karakter. Het biedt een veilige en comfortabele ruimte waarin je je kunt terugtrekken en je kunt afschermen van de buitenwereld. De capsule is gemaakt van gerecycled PET en heeft een hoogwaardig ecologisch textielinterieur. Hierdoor is de Wall O niet alleen stijlvol, maar ook milieuvriendelijk.

De technische specificaties van de Wall O zijn 760 mm x 500 mm x 1720 mm. Het ontwerp is eenvoudig te installeren en kan worden bevestigd aan elke muur in je woonkamer, kantoor of wachtruimte. De zachte akoestische bekleding nodigt je uit om jezelf onder te dompelen in de capsule, waar je direct sereniteit en comfort zult ervaren dankzij de geluiddempende werking.

Het ontwerpproces van de Wall O begon in november 2020 in Grandvillard (CH). Het eerste prototype verliet de werkplaatsen in februari 2022 en de uiteindelijke versie werd in juni 2022 voltooid. In augustus 2022 ontving het ontwerp een prijs bij de European Product Design Awards.

De Wall O is niet alleen functioneel en esthetisch aantrekkelijk, maar heeft ook erkenning gekregen in de vorm van de Bronze A' Design Award in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van het leven.

Met de Wall O haal je niet alleen een stijlvol meubelstuk in huis, maar ook een oase van rust en comfort. Het ontwerp combineert functionaliteit, duurzaamheid en esthetiek op een unieke manier en biedt een plek waar je kunt ontspannen, je gedachten kunt ordenen en je veilig kunt voelen.

Afbeelding credits: Frédéric Grangier

Ontwerpteam: Grégoire Gurnter, Technische ontwikkeling: Girsberger Custom Furniture


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Grégoire Gurtner
Afbeeldingscredits: Frédéric Grangier
Projectteamleden: Grégoire Gurnter Développement technique : Girsberger Custom Furniture
Projectnaam: Wall O
Projectklant: Grégoire Gurtner


Wall O IMG #2
Wall O IMG #3
Wall O IMG #4
Wall O IMG #5
Wall O IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp