Lotus: Een Moderne Vertaling van Ming-Dynastie Elegance

Ming Li Chang herdefinieert traditioneel design met de Lotus Gaststoel

De Lotus gaststoel, een moderne interpretatie van een historisch design, belichaamt de elegantie van de Ming-dynastie in hedendaagse interieurs. Ontwerper Ming Li Chang heeft een meubelstuk gecreëerd dat niet alleen een zitplaats biedt, maar ook een verhaal vertelt over status, traditie en onberispelijke esthetiek.

De inspiratie voor de Lotus stoel komt voort uit een bijzondere stoel uit de Ming-dynastie, oorspronkelijk bedoeld als een draagbaar statussymbool voor hooggeplaatste personen. Deze historische context heeft geleid tot een uniek design waarbij de traditionele Chinese ceremoniële stoel op een vernieuwende manier is vertaald. De Lotus stoel kenmerkt zich door een kruisende constructie met een speciale lasverbinding, geaccentueerd door een contrasterende afwerking.

Wat de Lotus onderscheidt van andere ontwerpen is de manier waarop het traditionele elementen van een Ming-dynastie vouwstoel integreert in een modern meubelstuk. De stoel is niet alleen een zitmeubel, maar ook een expressie van deugden zoals vriendelijkheid, warmte, vrijgevigheid en zuiverheid van hart, zoals gesymboliseerd door de lotusbloem die onbevlekt uit de modder groeit.

De realisatie van de Lotus stoel is een toonbeeld van vakmanschap, gemaakt met traditionele Chinese houtbewerkingstechnieken. Deze technieken zorgen voor een naadloze, stevige en strakke constructie, volledig vervaardigd in China. De technische specificaties van de stoel zijn: een breedte van 530 mm, diepte van 550 mm, hoogte van 728 mm en een zithoogte van 475 mm.

De uitdagingen bij het ontwerpen van de Lotus waren niet gering. Het communiceren met de fabrikant, het ontwikkelen van prototypes en het perfectioneren van de structurele verbindingen vereisten een nauwgezette aandacht voor detail en een diepgaand begrip van zowel moderne als traditionele productietechnieken.

De Lotus stoel heeft niet alleen een esthetische en functionele waarde, maar is ook erkend met een prestigieuze Zilveren A' Design Award in 2024. Deze prijs wordt toegekend aan topontwerpen die blijk geven van creativiteit, professionaliteit en een opmerkelijk niveau van innovatie en expertise.

Met de Lotus gaststoel heeft Ming Li Chang een tijdloos stuk gecreëerd dat de grenzen van design overstijgt en een brug slaat tussen het verleden en het heden. Het is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van de Chinese meubelkunst en een viering van de mogelijkheden die ontstaan wanneer traditionele inspiratie samenvloeit met hedendaagse innovatie.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ming-Li Chang
Afbeeldingscredits: Ming-Li Chang
Projectteamleden: Ming-Li Chang
Projectnaam: Lotus
Projectklant: Ming-Li Chang


Lotus IMG #2
Lotus IMG #3
Lotus IMG #4
Lotus IMG #5
Lotus IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp