Accent Item: Verlichting en Design in Harmonie

Yu Ren's Meubelcollectie Verlicht Moderne Woonruimtes

De Accent Item collectie van ontwerper Yu Ren is een ode aan de moderne levensstijl, waar functionaliteit en esthetiek samenkomen in verlichtingsmeubilair.

In een tijd waarin woonruimtes steeds veelzijdiger moeten zijn, biedt de Accent Item collectie van Yu Ren een innovatieve oplossing. Deze serie verlichtingsmeubels, bestaande uit barwagens, bijzettafels en decoratieve kasten, is ontworpen om zowel praktisch als esthetisch te zijn. Met een minimalistisch en elegant ontwerp passen deze meubelstukken naadloos in elk interieur.

De collectie is vervaardigd uit metaal en matglas, waarbij de metalen frames met precisie zijn gesneden en gelast. Het matglas zorgt voor een uniek optisch effect. De meubels zijn demontabel en plat verpakt, wat niet alleen de transportkosten verlaagt, maar ook bijdraagt aan een duurzame consumptie door de mogelijkheid van efficiëntere verzending.

Accent Item onderscheidt zich door de integratie van een ingebouwd verlichtingssysteem met een Type-C oplaadinterface. De COB-verlichtingstechnologie zorgt voor een duurzame en energiezuinige lichtbron. De meubelstukken zijn niet alleen een opslagoplossing, maar verrijken ook de sfeer van de ruimte met een warme gloed.

De interactie met de meubels is eenvoudig dankzij gebruiksvriendelijke schakelaars en de mogelijkheid om de helderheid en kleur van de verlichting aan te passen. Zo kan de verlichting worden afgestemd op de dagelijkse behoeften of speciale gelegenheden. De ontwerpers hebben ook rekening gehouden met de ergonomie van de barwagens, zodat deze gemakkelijk te manoeuvreren zijn.

De ontwikkeling van de Accent Item collectie, gestart in september 2022 in Shenzhen, is een jaar later voltooid. Het project illustreert hoe onderzoek naar de integratie van functionaliteit en esthetiek kan leiden tot meubels die niet alleen praktisch zijn, maar ook bijdragen aan een verhoogde levenskwaliteit en geluk.

De collectie heeft al erkenning gekregen met een Zilveren A' Design Award in 2024, wat de creativiteit, professionele uitmuntendheid en innovatie van het ontwerp bevestigt. Met patenten aangevraagd in China, de EU en de Verenigde Staten, toont Yu Ren's Accent Item collectie aan dat design en technologie hand in hand kunnen gaan om de manier waarop we leven en interacteren met onze omgeving te verbeteren.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ziel Home Furnishing Technology Co., Ltd
Afbeeldingscredits: Ziel Home Furnishing Technology Co., Ltd
Projectteamleden: Designer: Yu Ren Designer: David
Projectnaam: Accent Item
Projectklant: Ziel Home Furnishing Technology Co., Ltd.


Accent Item IMG #2
Accent Item IMG #3
Accent Item IMG #4
Accent Item IMG #5
Accent Item IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp