Luar: Een Meesterwerk van Design en Ergonomie

De Luar Fauteuil: Innovatie Geïnspireerd door Rio's Stranden

De Luar fauteuil, ontworpen door Lattoog, is een toonbeeld van innovatie en comfort, geïnspireerd door de iconische stranden van Rio de Janeiro.

De ontwerpers van Lattoog hebben zich voor de Luar fauteuil laten inspireren door de grafische patronen van de stoepen langs de stranden van Ipanema en Copacabana. Deze patronen zijn omgezet in een driedimensionaal ontwerp dat niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook ergonomisch verantwoord. De naam 'Luar', wat maanlicht betekent, voegt een romantische dimensie toe aan het ontwerp.

Wat de Luar fauteuil onderscheidt, is de toepassing van een techniek met geperste houten microlaminaten. Deze techniek maakt het mogelijk om slanke, naadloze en zeer resistente vormen te creëren, en zorgt voor een optimaal gebruik van het materiaal. Het contrast tussen het slanke hout en de rijke, zachte en comfortabele bekleding maakt deze fauteuil uniek.

De Luar fauteuil wordt vervaardigd met gebogen microlaminaat van Braziliaans tauarihout en bekleding van gerecycled pet. Tauari is een van de 22 alternatieve houtsoorten die door het Braziliaanse Instituut voor Milieu en Hernieuwbare Natuurlijke Hulpbronnen, Ibama, worden aanbevolen voor de productie van meubels.

De technische specificaties van de Luar fauteuil zijn indrukwekkend: een breedte van 940mm, diepte van 920mm en een hoogte van 740mm, met een gewicht van 19 kg. De verpakking van gerecycled papier heeft ook een milieuvriendelijke dimensie, met afmetingen van 990mm bij 970mm bij 790mm.

De interactie met de Luar fauteuil is ontworpen om een stukje Rio de Janeiro naar binnen te brengen. De fauteuil is niet alleen een meubelstuk, maar ook een kunstwerk dat de stedelijke iconen van Copacabana en Ipanema eer aandoet. Het project startte in januari 2023 en werd in maart 2024 gelanceerd tijdens de Sao Paolo Design Week.

De uitdagingen bij het ontwerpen van de Luar fauteuil lagen vooral in het driedimensionaal maken van de iconische patronen van de stoepen van Rio's stranden en het waarborgen van goede ergonomie. Het resultaat is een meubelstuk dat een compositie van contrasten biedt: slank hout tegenover robuuste, zachte en comfortabele bekleding.

De Luar fauteuil is bekroond met de Zilveren A' Design Award in 2024, een erkenning voor topontwerpen die uitblinken in creativiteit en professionele uitmuntendheid. Deze prijs onderstreept de sterke technische eigenschappen en artistieke vaardigheid van de Luar fauteuil, en bevestigt de positieve impact die het ontwerp heeft op zijn bewonderaars.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Lattoog
Afbeeldingscredits: Image #1: Lattoog, 2024. Image #2: Lattoog, 2024. Image #3: Lattoog, 2024. Image #4: Lattoog, 2024. Image #5: Lattoog, 2024.
Projectteamleden: Creative designer: Leonardo Lattavo, Lattoog Creative designer: Pedro Moog, Lattoog Designer: Sofia Backx, Lattoog Manufacturer director: Wilson Schuster, Schuster Moveis Design manager: Mila Rodrigues
Projectnaam: Luar
Projectklant: Lattoog


Luar IMG #2
Luar IMG #3
Luar IMG #4
Luar IMG #5
Luar IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp