Renai Dance: Een Dans tussen Cultuur en Dromen

3D-animatie Verbindt Generaties met Cultureel Erfgoed

Renai Dance is een visueel meeslepende 3D-animatiefilm die de kijker meeneemt op een reis door culturele tradities en familiale banden, waarbij het belang van erfgoed en de ondersteuning van de volgende generatie centraal staan.

De film, gecreëerd door het dynamische duo Zhike Yang en Wenjie Wu, is een eerbetoon aan de generatie van onze grootvaders. In een wereld waar traditionele culturen onder druk staan door nieuwe invloeden, onderzoekt Renai Dance de mogelijkheid van harmonie tussen het oude en het nieuwe. De vraag die de film stelt is of de opkomst van nieuwe symbolen noodzakelijkerwijs leidt tot het vervagen van oude culturen en of het nastreven van dromen inherent afwijkt van de wensen van onze dierbaren.

Wat Renai Dance onderscheidt, is de manier waarop de film culturele overerving en de integratie van dromen, moed en cultuur als transformatie thematiseert. De film benadrukt de kracht van familiale liefde en de waarde van oudere culturen, die als een nooit eindigende keten worden voorgesteld. De productie maakte gebruik van geavanceerde technologieën zoals Python, MAYA, Substance Painter en Designer, Marvelous Designer en Houdini, gecombineerd met een Redshift Render Farm voor snellere en hoogwaardige renders.

Het team ontwikkelde een unieke borduurtool waarmee elk invoerpatroon kon worden omgezet in traditionele, handgemaakte borduurwerken in digitale vorm. Dit zorgde ervoor dat elk stuk stof in de film, van de jurk tot het leeuwenmasker, voorzien was van deze techniek. Zelfs het logo en elke titel van de film werden met de hand ontworpen, gedigitaliseerd en verfijnd om de film een unieke textuur te geven.

Renai Dance is niet alleen een visueel spektakel, maar ook een film die toegankelijk is voor alle leeftijden en bijzonder kindvriendelijk is. Voor de optimale kijkervaring wordt aanbevolen de film in een donkere kamer te bekijken met stereo geluid, om de professioneel gemixte audio-effecten en de originele score volledig tot hun recht te laten komen. Blijf ook kijken na de aftiteling voor een verborgen Easter egg die een glimp biedt van een mogelijke toekomstige verhaallijn.

De productie van Renai Dance begon in 2019 in New York en werd in 2021 voltooid. De film werd vertoond op evenementen op diverse internationale locaties. Een van de grootste uitdagingen was het vinden van een balans tussen het overbrengen van intense emoties en het werken binnen strakke tijd- en budgetbeperkingen. Het team overwon deze uitdaging door middel van creatieve oplossingen en samenwerking met talenten over de hele wereld.

Renai Dance heeft de prestigieuze Gouden A' Design Award in de categorie Movie, Video and Animation Design in 2024 gewonnen. Deze onderscheiding wordt toegekend aan uitzonderlijke creaties die kunst, wetenschap, design en technologie vooruit helpen en een significante impact hebben op de wereld met hun wenselijke eigenschappen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Zhike Yang
Afbeeldingscredits: Video Credits: Creative Director Zhike Yang. Video Credits: Technical Director Wenjie Wu. Video Credits: Creative Producer Han Chen Chang. Video Credits: Sound Track Zak McNeil. Video Credits: Sound Design Denis Nechipurenko.
Projectteamleden: Zhike Yang Wenjie Wu Han Chen Chang
Projectnaam: Renai Dance
Projectklant: Boxon Media Studios


Renai Dance IMG #2
Renai Dance IMG #3
Renai Dance IMG #4
Renai Dance IMG #5
Renai Dance IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp