Freeway Loud: Een Revolutie in 3D Productanimatie

Mateus Morgan transformeert schoendesign met industriële magie

In de wereld van mode en technologie is de grens tussen realiteit en verbeelding vaak flinterdun. Mateus Morgan, een ontwerper die bekend staat om zijn innovatieve benadering, heeft deze grens opnieuw gedefinieerd met zijn nieuwste project 'Freeway Loud', een 3D productanimatie die de constructie van schoenen tot leven brengt.

Geïnspireerd door de industriële processen en de technologie die betrokken is bij de constructie van schoenen, heeft Morgan samen met zijn team een unieke benadering ontwikkeld voor het presenteren van schoeisel. Door het gebruik van lokale industriële machines als referentie, hebben zij een futuristische dimensie toegevoegd aan het traditionele schoenontwerp. Dit project onderscheidt zich door de moderne uitstraling en de industriële elementen die de schoen tot leven wekken.

De realisatie van 'Freeway Loud' was een technisch hoogstandje, waarbij geavanceerde 3D-modelleringstechnieken werden toegepast met behulp van 3ds Max-software. De texturen, gecreëerd met leertexturen en Photoshop-penselen, en de rendering door Vray, resulteren in een verbluffend realistische weergave van de schoen. Met een resolutie van 1920x1080 is de aandacht voor detail onmiskenbaar.

De kracht van dit project ligt niet alleen in het visuele aspect, maar ook in de manier waarop het wordt gepresenteerd. De animatie is speciaal ontworpen voor gebruik op online platforms zoals websites, Instagram en Facebook, met als doel de aandacht te trekken zonder afhankelijk te zijn van tekstuele uitleg. Dit contrasteert sterk met concurrenten die vaak vertrouwen op beelden zonder visuele aantrekkingskracht, waardoor hun producten in de online markt over het hoofd worden gezien.

De ontwikkeling van 'Freeway Loud' vond plaats over een periode van twee maanden in Franca, SP, Brazilië. Het project profiteerde van de uitgebreide ervaring van het team in de schoenenindustrie en de feedback die online werd verzameld over de kwaliteit van de 3D-animatie en de indruk die het maakte op kijkers.

De grootste uitdaging was het consistent houden van de sfeer in de verschillende scènes, gezien de verscheidenheid aan omgevingen. Dit vereiste een nauwgezette aandacht voor detail en een diepgaand begrip van visuele storytelling. Het resultaat is een naadloze en meeslepende ervaring die de kijker meeneemt in de wereld van schoenontwerp en productie.

De inspanningen en creativiteit van Mateus Morgan en zijn team zijn niet onopgemerkt gebleven. 'Freeway Loud' werd bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Movie, Video and Animation Design in 2024, een erkenning voor topontwerpen die uitmuntendheid en innovatie tonen. Deze onderscheiding bevestigt de positieve impact en het vakmanschap van het project, dat verwondering en bewondering opwekt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Mateus Morgan
Afbeeldingscredits: Mateus Morgan
Projectteamleden: Mateus Morgan, Murilo Secco, Carlos Masson, José Rafael, Henrique Melo, Samuel Simionato, Cadu Rosa, Vitor Fonseca
Projectnaam: Freeway Loud
Projectklant: Morgan Studio


Freeway Loud IMG #2
Freeway Loud IMG #3
Freeway Loud IMG #4
Freeway Loud IMG #5
Freeway Loud IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp