De Simpelste Gelukzaligheid: Een Vrolijke Animatie

Een ontwerp van Yen C Chen

Met "spelen" als doel van de video, is de afwisseling van verschillende scènes vergelijkbaar met de rijke inhoud van een filmkanaal. Kinderen die spelen kunnen de puurste vorm van geluk tonen, en ik hoop dat het publiek hetzelfde gevoel zal ervaren bij het kijken naar de film. De kleuren rood en goud worden gebruikt om het Chinese nieuwjaar het beste te vertegenwoordigen.

Deze animatie is onderdeel van het ontwerp van het pakket van een filmkanaal. De personages zijn erg vrolijk en sluiten perfect aan bij het imago dat het kanaal altijd aan het publiek wil geven. Aangezien het Chinese sterrenbeeld van dit jaar het varken is, heb ik het ontwerp van het gesneden varken bedacht, wat een woordspeling is op "veel hete films" in het Chinees. Daarnaast heb ik vier elementen uit films in de video verwerkt.

Het project is gerealiseerd met behulp van Adobe-software en 3D-software. De video is gecodeerd in H264, heeft een resolutie van 1920 x 1080, een framerate van 29.97fps en een lengte van 18 seconden.

De interactie met het ontwerp kan worden bereikt door de video op tv of online te bekijken. Mijn doel was om de mindset van de kijker te veranderen, zelfs als het maar een kleine begin van verandering is.

Het project is in februari 2019 in Taiwan uitgevoerd. Voor dit specifieke project heb ik referenties gebruikt van setdesigns tijdens het Chinese nieuwjaar, karakterontwerp en verschillende animatieartiesten. Ook heb ik onderzoek gedaan naar de fysieke simulatie van bewegende objecten.

Het meest uitdagende aspect van dit project was om de personages een bevredigende uitstraling te geven en tegelijkertijd elementen en details toe te voegen, terwijl de compositie er eenvoudig en in balans uitziet.

Het Chinese sterrenbeeld van dat jaar is het varken, dus heeft Yen C het gesneden varken ontworpen, wat een woordspeling is op "veel hete films" in het Chinees. De personages zijn erg vrolijk en sluiten perfect aan bij het imago dat het kanaal altijd aan het publiek wil geven. Daarnaast zijn er vier elementen uit films in de video verwerkt. Kinderen die spelen kunnen de puurste vorm van geluk tonen, en ik hoop dat het publiek hetzelfde gevoel zal ervaren bij het kijken naar de film.

Deze video is gemaakt door Yen C Chen en draagt de titel "De Simpelste Gelukzaligheid" uit 2019.

Dit ontwerp heeft de Platinum A' Design Award gewonnen in de categorie Film, Video en Animatie Ontwerp in 2020. De Platinum A' Design Award erkent wereldwijd uitzonderlijke en zeer innovatieve ontwerpen die getuigen van ongeëvenaard professionalisme en genialiteit, en bijdragen aan het welzijn van de samenleving. Het bekroont de esthetiek van een tijdperk en verlegt de grenzen van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, met uitzonderlijke excellentie en het streven naar een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yen C Chen
Afbeeldingscredits: Video Credits:Yen C Chen, The simplest happiness, 2019
Projectteamleden: Yen C Chen
Projectnaam: Simplest Happiness
Projectklant: Yen C Chen


Simplest Happiness IMG #2
Simplest Happiness IMG #3
Simplest Happiness IMG #4
Simplest Happiness IMG #5
Simplest Happiness IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp