Bioo: Een Biotechnologische Lamp die oplicht bij aanraking van een plant

Een innovatief ontwerp van Kutuko Studio

De Bioo is een unieke lamp die wordt geactiveerd door het aanraken van een plant die rust op een verlichte pot, gemaakt van duurzame materialen zoals keramiek en kurk. Dit is Bioo lux, het juweel dat de mogelijkheid bood om visuele kunst en creativiteit met een grote impact te creëren die past bij de innovatie en technologie van deze nieuwe lancering. Vanaf het begin was het doel duidelijk: een spectaculaire, elegante en esthetische video genereren.

Het ontwerpteam van Kutuko Studio heeft met de Bioo een lamp gecreëerd die niet alleen functioneel is, maar ook een prachtig kunstwerk op zichzelf. Het ontwerp is exclusief geproduceerd in Barcelona en straalt vakmanschap en verfijning uit.

Wat de Bioo echt uniek maakt, is de biologische schakelaar. In plaats van een conventionele schakelaar te gebruiken, kan de lamp worden ingeschakeld door simpelweg een plant aan te raken. Deze innovatieve benadering van verlichting versterkt de connectie tussen mens en natuur en brengt een gevoel van verwondering en magie in de ruimte.

Het ontwerpproces van de Bioo begon met het verzamelen van referenties en inspiratie op websites zoals Behance, Vimeo en Pinterest. Vervolgens werd het ontwerp vertaald naar 3D met behulp van Cinema 4D-software en de Redshift-renderengine. De handtracking werd gedaan met behulp van een motion capture-camera en deeltjesimulaties werden gemaakt met de xparticles-plugin.

De Bioo is niet alleen een technologisch hoogstandje, maar ook een esthetisch meesterwerk. Het ontwerpteam heeft ervoor gezorgd dat elke opname eruitziet als een kunstwerk op zichzelf, met aandacht voor minimalisme en schoonheid. De Bioo is een lust voor het oog en een gespreksstarter in elke ruimte.

De video van de Bioo is geoptimaliseerd voor verschillende digitale kanalen, zoals sociale media en e-commerce. Het is beschikbaar in verschillende formaten, waaronder 16:9, 1:1 en 9:16, zodat het op elk scherm perfect wordt weergegeven.

Het project voor de Bioo begon in september 2021 en werd voltooid in januari 2022 in Madrid, bij Kutuko Studio. Het ontwerpteam bestond uit getalenteerde creatieve directeuren, 3D-artiesten, 2D-artiesten en geluidseffectspecialisten, die samenwerkten om de visie tot leven te brengen.

De Bioo heeft al veel erkenning gekregen en is bekroond met de prestigieuze A' Design Award in de categorie Movie, Video en Animation Design. Deze onderscheiding erkent de buitengewone creativiteit en impact van de Bioo en bevestigt het als een trendsettend ontwerp dat de grenzen van kunst, wetenschap, design en technologie verlegt.

Met de Bioo heeft Kutuko Studio een ontwerp gecreëerd dat niet alleen functioneel is, maar ook een visueel spektakel. Het combineert innovatie, technologie en natuur op een unieke en betoverende manier. De Bioo is een ware blikvanger en een must-have voor liefhebbers van design en technologie.

Beeldcredits: Boutique Visual Kutuko Studio, Bioolux, 2021

Intellectueel eigendom: Kutuko Studio S.L.

Awards en erkenning: De Bioo heeft de Golden A' Design Award gewonnen in de categorie Movie, Video en Animation Design in 2023. Deze onderscheiding wordt toegekend aan opmerkelijke en baanbrekende creaties die de genialiteit en wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Het zijn producten en ideeën die kunst, wetenschap, design en technologie bevorderen en buitengewone excellentie belichamen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Carlos Cabrera
Afbeeldingscredits: Boutique Visual Kutuko Studio, Bioolux, 2021
Projectteamleden: - Creative Director: Carlos Cabrera Ibón Vergara - 3D Artist: Mario Fides Javier García - 2D Artist: Víctor Angulo -SFX: Rodrigo Marchán
Projectnaam: Bioo
Projectklant: Carlos Cabrera


Bioo  IMG #2
Bioo  IMG #3
Bioo  IMG #4
Bioo  IMG #5
Bioo  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp