Bathing Sunshine: Een Innovatief Ontwerp voor een Kantoorruimte in Taiwan

Een Unieke Benadering van een Gezonde en Creatieve Werkomgeving

Inleiding

Het ontwerp van een kantoorruimte kan een grote impact hebben op de productiviteit en het welzijn van werknemers. Het Bathing Sunshine kantoor in Taoyuan, Taiwan, is een perfect voorbeeld van een innovatieve en gezonde werkomgeving. Ontworpen door Chiung Ying Hsu van MJ interiordesign, biedt deze ruimte een open en flexibele lay-out, natuurlijk licht en een focus op communicatie en samenwerking.

De inspiratie voor dit ontwerp kwam voort uit de wens om de traditionele kantoorindeling te doorbreken en een ruimte te creëren die de zintuigen prikkelt en de creativiteit stimuleert. Het gebruik van organische vormen en natuurlijke materialen zorgt voor een harmonieuze en comfortabele werkomgeving.

Wat dit ontwerp echt uniek maakt, is de nadruk op gezondheid en duurzaamheid. Het gebruik van niet-giftige en milieuvriendelijke materialen draagt bij aan een gezonde werkomgeving. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan het maximaliseren van natuurlijk licht en ventilatie, waardoor de werknemers kunnen genieten van een frisse en energieke omgeving.

De technische realisatie van dit ontwerp omvatte het oplossen van waterlekkageproblemen en het herstructureren van de ruimte om een open en vloeiende beweging mogelijk te maken. Door het gebruik van verhoogde vloeren en slimme opbergoplossingen langs de muren, werd de algehele ruimtelijkheid vergroot en de functionaliteit verbeterd.

Het kleurenpalet van het Bathing Sunshine kantoor is eenvoudig en natuurlijk, met gebruik van hout, steen en andere organische materialen. Dit creëert een rustgevende en inspirerende sfeer die bevorderlijk is voor concentratie en creativiteit. Daarnaast zorgen de verschillende plafondhoogtes voor een gevoel van ruimtelijkheid en privacy in de afzonderlijke werkgebieden.

Het Bathing Sunshine kantoor is niet alleen een functionele werkruimte, maar ook een plek die de interactie en samenwerking tussen werknemers bevordert. De open lay-out en flexibele opstelling creëren mogelijkheden voor communicatie en dialoog, terwijl de unieke stijlelementen in verschillende hoeken zorgen voor een comfortabele en ontspannen sfeer.

De bouw van het Bathing Sunshine kantoor begon in september 2021 en werd in 2022 voltooid in Taoyuan, Taiwan. Gedurende het hele project werd er uitgebreid onderzoek gedaan om ervoor te zorgen dat het ontwerp voldeed aan de behoeften van de gebruikers en de waarden van het merk.

Het Bathing Sunshine kantoor heeft ook erkenning gekregen voor zijn uitstekende ontwerp. Het ontving de Bronze A' Design Award in 2023 in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp. Deze prijs erkent ontwerpen die uitblinken in creativiteit en vakmanschap en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Het Bathing Sunshine kantoor is een inspirerend voorbeeld van hoe een kantoorruimte kan worden getransformeerd tot een gezonde, creatieve en functionele omgeving. Met zijn nadruk op natuurlijke elementen, duurzaamheid en communicatie, biedt dit ontwerp een vooruitstrevende visie op de moderne werkplek.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: CHIUNG YING HSU
Afbeeldingscredits: CHIUNG YING HSU
Projectteamleden: CHIUNG YING HSU
Projectnaam: Bathing Sunshine
Projectklant: CHIUNG YING HSU


Bathing Sunshine IMG #2
Bathing Sunshine IMG #3
Bathing Sunshine IMG #4
Bathing Sunshine IMG #5
Bathing Sunshine IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp