State of the Art: Een Vernieuwde Woning met Vereenvoudigde Waardigheid

Een Project van Yi Hua Li

Inleiding

Deze woning is een oud huis met een doolhofachtige indeling. De ontwerper heeft de muren verplaatst en verwijderd om de indeling opnieuw te plannen en te organiseren. Het resultaat is een renovatieproject dat vereenvoudigde en waardige elementen combineert om de smalle en langwerpige circulatie en indeling van het oude huis te verbeteren. Daarnaast biedt het project een uitgebreide opbergruimte en lost het verlichtingsproblemen op.

Deze woning is een uniek project dat zich richt op het samenvoegen van vereenvoudigde en waardige elementen. Het doel was om de circulatie en indeling van het smalle en langwerpige oude huis te verbeteren. Het project biedt niet alleen een oplossing voor opbergruimte, maar lost ook verlichtingsproblemen op. Dit alles wordt gerealiseerd door het verplaatsen en verwijderen van muren, waardoor een nieuwe indeling ontstaat die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is.

Wat dit project echt uniek maakt, is de nadruk op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Bij de keuze van bouwmaterialen is voornamelijk gelet op hergebruik en recycling. Door gerecyclede materialen te gebruiken, wordt het milieu beschermd en worden natuurlijke hulpbronnen gespaard. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan energiebesparing en het verminderen van vervuiling, zowel binnen als buiten de woning. Dit resulteert in een gezonde en comfortabele leefomgeving, vrij van giftige stoffen.

De woning heeft een oppervlakte van 165,3 vierkante meter en is gelegen in Taipei, Taiwan. Het project werd voltooid in december 2019.

De ontwerper, Yi Hua Li, heeft intensief onderzoek gedaan naar milieuvriendelijke bouwmaterialen en coatings. Er is gekozen voor recyclebare en eco-vriendelijke vloertegels, samen met FENIX germfree panelen die zorgen voor een veilige en gezonde leefomgeving. Bij de selectie van meubels en materialen is er ook gelet op de kwaliteit en duurzaamheid. Het resultaat is een woning die voldoet aan de hoogste normen op het gebied van milieuvriendelijkheid en gezondheid.

Het ontwerp van deze woning bracht de nodige uitdagingen met zich mee. De ongelijke vloer en muren vereisten een zorgvuldige herindeling van de circulatie en de plaatsing van leidingen. Dit was een test voor de vaardigheden en het inzicht van de ontwerper, die met succes een functionele en esthetisch aantrekkelijke woning heeft gecreëerd.

State of the Art is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2021. Deze prijs erkent ontwerpen die uitblinken in creativiteit en vakmanschap, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven. Het project combineert kunst, wetenschap, design en technologie op een innovatieve manier en draagt bij aan een betere wereld.

Met State of the Art heeft Yi Hua Li een vernieuwde woning gecreëerd die vereenvoudigde waardigheid uitstraalt. Door de indeling opnieuw te plannen en te organiseren, is een functionele en esthetisch aantrekkelijke leefomgeving gecreëerd. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan duurzaamheid en milieuvriendelijkheid, wat resulteert in een gezonde en comfortabele woning. State of the Art is terecht bekroond met de Bronze A' Design Award en laat zien wat er mogelijk is wanneer design en innovatie samenkomen.

Afbeeldingen met dank aan Moooten Studio, State of the Art, 2019.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yi-Hua Li
Afbeeldingscredits: Image #1-5: Photographer Moooten Studio, State of the Art, 2019.
Projectteamleden: Designer: Yi Hua Li
Projectnaam: State of the Art
Projectklant: Yi-Hua Li


State of the Art IMG #2
State of the Art IMG #3
State of the Art IMG #4
State of the Art IMG #5
State of the Art IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp