Elegance: Een Verfijnd en Sfeervol Restaurantontwerp

Een Meesterwerk van Jacksam Yang

Inleiding

Elegance, een nieuw restaurant in Taipei, is een meesterwerk van de getalenteerde ontwerper Jacksam Yang. Het ontwerp is geïnspireerd op een combinatie van westerse en oosterse elementen, met als resultaat een ruimte die zowel weelderig als rustgevend is. Met zijn unieke eigenschappen en verfijnde esthetiek is Elegance een ware blikvanger.

De fan-vormige ruimte van Elegance is zorgvuldig gepland om een gevoel van moderniteit en diversiteit over te brengen. De boogvormige structuur en de grote ramen van vloer tot plafond zorgen voor een ruimtelijk gevoel en een stedelijke uitstraling. Het warme licht dat door de gedempte verlichting wordt uitgestraald, de mix van solide en open ruimtes, en het samenspel tussen warm hout en aardetinten zorgen voor een perfecte balans tussen functionaliteit en esthetiek.

De technologie achter de realisatie van het ontwerp is indrukwekkend. De verticale decoratieve panelen krijgen kracht door de boogvormige structuur, zonder dat er overdreven decoratieve technieken worden toegepast. Met behulp van puntverlichting worden de lengte en hoogte van de ruimte benadrukt en samengevoegd met de kleurveranderingen in de ruimte. Het gebruik van houten texturen en gouden frames brengt warmte en elegantie in de ruimte. Bij het betreden van deze lichte en verfijnde ontmoetingsplaats kunnen gasten hun zorgen en de drukte van de stad achter zich laten.

De interactie tussen het ontwerp en de gasten is zorgvuldig overwogen. De boogvormige, ruwe oppervlakken en texturen van de architectuur worden voortgezet in het interieurontwerp, met gebogen lijnen en gefreesde dieptes in de decoratieve panelen die een gevoel van beweging en dynamiek creëren. De verlichting in het restaurant zorgt voor stralen en benadrukt de elegante sfeer en de interactie tussen mensen, schaduwen en ruimte.

Het Elegance-ontwerp is gerealiseerd in Taipei en het project begon in juli 2020 en werd voltooid in september 2020. Het ontwerp bracht echter de nodige uitdagingen met zich mee. Het evenwicht tussen de boogvormige ruimte en de horizontale lijnen aan de muur zorgt ervoor dat het interieur en het stadslandschap samenkomen. Het concept van solide en open ruimtes wordt toegepast door middel van spiegels, waardoor zowel de vorm als het beeld worden verlicht en de ruimte en het uitzicht worden vergroot. Gasten kunnen genieten van een verfrissende en ontspannen sfeer in deze binnenruimte.

Elegance is een ware blikvanger en een verfijnd restaurantontwerp dat de perfecte balans vindt tussen weelde en rust. Met zijn unieke eigenschappen en aandacht voor detail is het een plek waar gasten kunnen genieten van een heerlijke maaltijd en even kunnen ontsnappen aan de drukte van de stad.

Afbeelding credits: Fotograaf: Weimax Studio

Awards en erkenning: Elegance heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2022. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jacksam Yang
Afbeeldingscredits: Photographer : Weimax Studio
Projectteamleden: Jacksam Yang, Executive Director Steven Kuo, Design Director
Projectnaam: Elegance
Projectklant: Jacksam Yang


Elegance IMG #2
Elegance IMG #3
Elegance IMG #4
Elegance IMG #5
Elegance IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp