China SCE Taizhou Global City: Een Verfrissend Ontwerp dat de Natuurlijke Schoonheid van Water Benadrukt

Een Verkoopcentrum Ontworpen door Yiting Lu

In Taizhou is er overvloedig water. De inwoners van Taizhou leven naast rivieren, drinken water en floreren door waterbehandeling. Water heeft een belangrijke rol gespeeld in de 2000 jaar oude geschiedenis van Taizhou. Het ontwerp van China SCE Taizhou Global City is geïnspireerd door de natuurlijke textuur en vormen van water, gecombineerd met een rijk gelaagd ontwerp om een fris en eenvoudig ontwerp met dynamische schoonheid te creëren.

Het verkoopcentrum van China SCE Taizhou Global City is een uniek project dat vitaliteit brengt door moderne artistieke methoden te gebruiken. Het maakt gebruik van ontwerpelementen zoals licht, meubels en bloemen op een onderscheidende manier qua textuur en kleur.

De zuiverheid en eenvoud van water worden verder uitgedrukt door dominante tinten zoals elegant zwart, ijzig wit, eikelbruin en azuurblauw. De dominante grijze en witte tinten benadrukken de rust in deze ruimte. Het kenmerkende plafondlampontwerp, geïnspireerd op de natuurlijke vormen van boomtakken en vruchten, voegt vitaliteit toe aan het serene gebied.

Het verkoopcentrum beslaat een oppervlakte van 400 vierkante meter en is gelegen in Taizhou, Jiangsu. Het project werd voltooid in april 2020. Het ontwerp is gerealiseerd met behulp van moderne technologieën en materialen.

De interactie tussen het ontwerp en de bezoekers speelt een belangrijke rol in de beleving van het verkoopcentrum. Bij de ingang is een creatieve kunstinstallatie van Russel Crotty geplaatst, geïnspireerd op de vloeiendheid van water, om de visuele perceptie van ruimtelijke dynamiek te vergroten. Ook de plafondlamp boven de zandtafel, gemaakt van bijna duizend kristallen ballen, draagt bij aan de betoverende sfeer. Het golvende ontwerp, de gelaagde structuur en de harmonieuze kleuren zorgen voor een verlichting van de hele ruimte en benadrukken de natuurlijke en charmante schoonheid.

Het ontwerp van China SCE Taizhou Global City is bekroond met de Silver A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in expertise, innovatie en artistiek vakmanschap. Het ontwerp wordt geprezen om zijn technische kenmerken en uitmuntendheid, en wekt positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

Het verkoopcentrum van China SCE Taizhou Global City is een inspirerend voorbeeld van hoe design kan bijdragen aan het creëren van een harmonieuze en esthetisch aantrekkelijke ruimte. Met zijn nadruk op de natuurlijke schoonheid van water en het gebruik van moderne ontwerpelementen, biedt het verkoopcentrum een unieke ervaring voor bezoekers.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jay Lee
Afbeeldingscredits: Jay Lee
Projectteamleden: Li Tianjun Gu Xiaoyu Zhao Xuanyu
Projectnaam: China SCE Taizhou Global City
Projectklant: Jay Lee


China SCE Taizhou Global City IMG #2
China SCE Taizhou Global City IMG #3
China SCE Taizhou Global City IMG #4
China SCE Taizhou Global City IMG #5
China SCE Taizhou Global City IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp