Shinsaibashi Project: Een Unieke Mix van Traditioneel en Modern

Restaurant en Wijnbar Ontworpen door Takako Yoshikawa

Inleiding:

Een historisch oud huis in Shinsaibashi, Osaka, is omgetoverd tot een restaurant en een wijnbar. Dit huis, dat ongeveer 60 jaar geleden werd gebouwd op een toplocatie in Shinsaibashi, was ooit het thuis van de 8e generatie Kabuki-acteur, Raizo Ichikawa, een superster in die tijd. Met respect voor de traditionele Japanse architectuur hebben we een moderne, prachtige en nieuwe ruimte gecreëerd. De ingang bestaat uit een deur uit het einde van de Edo-periode en de muur is versierd met mozaïektegels van Ito Jakuchu's plantenschilderijen. Materialen zoals "lattice", "plaster" en "eave tile", die de schoonheid van Japan symboliseren, worden gecombineerd met "red carpet", "brass" en "terracotta tiles" die doen denken aan westerse gebouwen uit het Taisho-tijdperk.

De oude volkswoning, die al meer dan 60 jaar werd beschermd in een stad met alleen maar vierkante gebouwen, is omgebouwd tot een comfortabele en schone nieuwe ruimte, met behoud van de oude sfeer.

Deze twee verdiepingen tellende houten constructie is volledig gerenoveerd en heeft een totale oppervlakte van 143m2.

Deze unieke ruimte is ontworpen door Takako Yoshikawa, met artistieke leiding van Takako Yoshikawa en Kasetu Sousou Inc. Het project begon in maart 2020 en werd bekroond met de German Design Award (Winnaar) in februari 2022, met een prijsuitreiking en een tentoonstelling in Frankfurt Messe Ambiante.

De uitdaging was om het historische oude huis waar ooit Kabuki-acteurs woonden om te vormen tot een ruimte waar men kan genieten van Japans rundvlees en wijn, met een unieke en eigentijdse uitstraling door verschillende traditionele Japanse stijlen te combineren.

Het resultaat is een ruimte die aanvoelt als een prachtig kunstwerk, waar de tijd lijkt stil te staan. De waarde van het ontwerp neemt toe naarmate de tijd verstrijkt.

Het voltooien van deze unieke en spraakmakende oude volkswoning heeft de sfeer van de straat veranderd en de waarde van het gebied vergroot.

Het auteursrecht behoort toe aan Takako Yoshikawa en KASETU SOUZOU Inc.

Deze ontwerp is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interieur, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan uitmuntende en creatief ingenieuze ontwerpen die authenticiteit en vindingrijkheid uitstralen. Ze worden gewaardeerd omdat ze de beste praktijken op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie integreren en sterke technische en creatieve vaardigheden tonen. Ze dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven en maken de wereld een betere plek.

Met het Shinsaibashi Project heeft Takako Yoshikawa een unieke mix van traditioneel en modern gecreëerd, waarbij de schoonheid van Japan wordt gecombineerd met eigentijdse elementen. Het resultaat is een prachtige ruimte waar men kan genieten van heerlijk eten en drinken, omringd door kunst en geschiedenis.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Takako Yoshikawa
Afbeeldingscredits: Main Image, 1-4, All images were created by KASETU SOUZOU Inc. Artistic Director, Takako Yoshikawa
Projectteamleden: Design: Takako Yoshikawa Artistic Direction: Takako Yoshikawa and Kasetu Sousou Inc. Client : LRN Laboratory
Projectnaam: Shinsaibashi Project
Projectklant: Takako Yoshikawa


Shinsaibashi Project IMG #2
Shinsaibashi Project IMG #3
Shinsaibashi Project IMG #4
Shinsaibashi Project IMG #5
Shinsaibashi Project IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp