Belas Residence: Een Tijdloos Luxueus Huis Ontworpen door Michelle Reis

Een Uitnodiging om te Genieten van de Schoonheid van Natuurlijke Materialen

Met een focus op zintuiglijke ervaringen nodigt de Belas Residence je uit om te voelen, aan te raken en te genieten van de schoonheid van natuurlijke materialen. Het is een uitnodiging om te ontspannen, plezier te hebben en te genieten van een goed gesprek met vrienden.

De Belas Residence, ontworpen door Michelle Reis, is een uniek project dat zich onderscheidt door zijn inclusiviteit en precisie. Het is een inspanning om ruimtelijke en esthetische kenmerken met elkaar te verbinden door middel van continuïteit in oppervlakken en materialen.

Het hele concept is geïnspireerd op de levensstijl van de bewoners. Door het combineren van de beste grondstoffen, zoals marmer, natuursteen, hout, leer, metaal en meer, met een innovatieve benadering, is er een onderscheidende esthetiek gecreëerd zonder concessies te doen aan functionaliteit.

In nauwe samenwerking met de klant zijn alle afwerkingen en meubels zorgvuldig gekozen. Een ander cruciaal element is de kunstmatige verlichting, strategisch geplaatst om de aandacht te trekken en het oog te verleiden.

De Belas Residence is gelegen in Sintra, Portugal en het project is gestart in december 2018 en zal naar verwachting in juli 2020 worden voltooid.

De uitdaging bij dit project was het creëren van een sfeer die warmte, vertrouwen en eenheid uitstraalt, maar tegelijkertijd eigentijds en verfijnd is. Door gebruik te maken van een tijdloze materiaalkeuze en sterke, pure lijnen is gestreefd naar een look van "tijdloze luxe".

Het concept voor dit project is geïnspireerd op de levensstijl van de bewoners. Door de combinatie van de beste grondstoffen, zoals marmer, natuursteen, hout en meer, met een innovatieve benadering om een onderscheidende esthetiek te bereiken zonder concessies te doen aan functionaliteit. Het belangrijkste doel was om de ruimte te omarmen en het natuurlijke licht te maximaliseren om een zachte overgang tussen de sociale en privéruimtes te creëren. De sociale en privéruimtes werden afgebakend door het contrast tussen de vloerafwerkingen van marmer en hout en de witte verf op de muren en het plafond om deze sensaties te versterken.

De Belas Residence is bekroond met de Bronze A' Design Award in 2020 in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met de Belas Residence heeft Michelle Reis een tijdloos luxueus huis gecreëerd dat de zintuigen prikkelt en een harmonieuze combinatie van materialen en esthetiek biedt. Het is een ware blikvanger die de aandacht trekt en bewondering oproept.

Afbeeldingscredits: 3D-kunstenaar Alexandra Sinitaru, Rendergram Studio


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Michelle Reis
Afbeeldingscredits: 3D artist Alexandra Sinitaru, Rendergram Studio
Projectteamleden: Michelle Reis
Projectnaam: Belas
Projectklant: Michelle Reis


Belas  IMG #2
Belas  IMG #3
Belas  IMG #4
Belas  IMG #5
Belas  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp